Lekker Antwerpen
'Lekker Antwerpen' bundelt een honderdtal authentieke tradionele gerechten uit de Antwerpse provincie. Aanvullend werden ook enekel nieuwe creaties uit de volkskeuken opgenomen. Waar nodig, werden de gerechen aangepast aan de hedendaagse kookstijl en voorzien van ingrediƫnten die over het algemeen overal voorhanden zijn.
Jacky Nijskens en Marc Declercq zijn bieden lid van de Academie voor Streekgebonden Gastronomie, die onze eeuwenopude eetcultuur levens houdt. Jacky Nijskens geeft les aan de Antwerpse hotelschool Oiva. Hij heeft een zwak voor de traditionele Vlaamse keuken en speurt onvermoeibaar naar recepten juit de 'goede, oude tijd' .
Marc Declercq is redacteur bij 'gazet vna Antwerpen, waarvoor hij de wekelijkse rubriek 'Smakelijk' schrijft. Hij verzoergt bovendien culinaire reportages, voornamenlijk voor het tijdschrit Feeling, en blijkt een enthousiast amateur-kok.
'Lekker Antwerpen' bevat onder meer recepten van de echte tomatensoep met balletjes. Mechelse bloemkool met garnalen, zeetong uit Lillo, de populaire paling van Sint-Anneke, de historische Antwrpse hutspot. Lekkere Maarten, kalfsborst met komkommer. Lierse vlaaikes, zandwafels, advokaat uit de Kempen....
Auteur | | Marc Declerck |
Taal | | Nederlands |
Type | | Bindwijze overig |
Categorie | | Kookboeken |