De keuken van New Orleans
New Orleans, de zwoele stad aan de monding van de Mississippi is vooral bekend om de bekoorlijke architectuur, de jazz en de buitensporige carnavalsoptochten. Maar ook de keuken is zeer de moeite waard. Ncw Orleans is het centrum van de creoolse én de cajunkeuken.
Na een inleiding waarin de geschiedenis van het ontstaan van de creoolse keuken, de belangrijke culinaire feestdagen, bijzondere bars, cafés en restaurants volgt informatie over de inrichting van de keuken: speciale potten en pannen die nodig zijn voor de bereiding van de gumbo's en 'blackened' vis en kip. Daarna volgen productinformatie en basisrecepten.
De recepten zijn ingedeeld in brunch; snacks; soepen, stoofschotels en gumbo's; rijst en groenten; vis, schaal- en schelpdieren; vlees en gevogelte; desserts en cocktails.
De keuken van New Orleans is alleen al door de prachtige uitvoering, maar zeker ook door de heerlijke, goed uit te voeren recepten een aanwinst voor ieder die van deze eeuwenoude fusionkeuken houdt.
Na een inleiding waarin de geschiedenis van het ontstaan van de creoolse keuken, de belangrijke culinaire feestdagen, bijzondere bars, cafés en restaurants volgt informatie over de inrichting van de keuken: speciale potten en pannen die nodig zijn voor de bereiding van de gumbo's en 'blackened' vis en kip. Daarna volgen productinformatie en basisrecepten.
De recepten zijn ingedeeld in brunch; snacks; soepen, stoofschotels en gumbo's; rijst en groenten; vis, schaal- en schelpdieren; vlees en gevogelte; desserts en cocktails.
De keuken van New Orleans is alleen al door de prachtige uitvoering, maar zeker ook door de heerlijke, goed uit te voeren recepten een aanwinst voor ieder die van deze eeuwenoude fusionkeuken houdt.
Auteur | | Demers |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |