De keuken van New Orleans

De keuken van New Orleans

New Orleans, de zwoele stad aan de monding van de Mississippi is vooral bekend om de bekoorlijke architectuur, de jazz en de buitensporige carnavalsoptochten. Maar ook de keuken is zeer de moeite waard. Ncw Orleans is het centrum van de creoolse én de cajunkeuken.
Na een inleiding waarin de geschiedenis van het ontstaan van de creoolse keuken, de belangrijke culinaire feestdagen, bijzondere bars, cafés en restaurants volgt informatie over de inrichting van de keuken: speciale potten en pannen die nodig zijn voor de bereiding van de gumbo's en 'blackened' vis en kip. Daarna volgen productinformatie en basisrecepten.
De recepten zijn ingedeeld in brunch; snacks; soepen, stoofschotels en gumbo's; rijst en groenten; vis, schaal- en schelpdieren; vlees en gevogelte; desserts en cocktails.
De keuken van New Orleans is alleen al door de prachtige uitvoering, maar zeker ook door de heerlijke, goed uit te voeren recepten een aanwinst voor ieder die van deze eeuwenoude fusionkeuken houdt.

Auteur | Demers
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9780394752754
Boekomslag voor ISBN: 9781927458297
Boekomslag voor ISBN: 9789072267566
Boekomslag voor ISBN: 9781646114337
Boekomslag voor ISBN: 9789461432292
Boekomslag voor ISBN: 9789024360512


Boekn ©