Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken (375)
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken van Jacques Meerman is een fascinerende gastronomische reis door de Nederlanden. Meerman laat zien hoe onze gastronomische traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldse invloeden. Door de Arabische landbouwrevolutie werden spinazie en bloemkool geïntroduceerd. In de middeleeuwen leerden we amandelen en de eerste exotische specerijen kennen. De ontdekking van Amerika in 1492 bracht sperziebonen en tomaten, en vanaf de zeventiende eeuw zouden de Indische kruiden ons eten op smaak brengen. Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken is voor de lezers van Gouden jaren van Annegreet van Bergen en Amsterdam van Russell Shorto. Met recepten.
Jacques Meerman (1943) vertaalde vele kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia
Roden, Harold McGee en Giorgio Locatelli.
dwarsligger® 375
Jacques Meerman (1943) vertaalde vele kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia
Roden, Harold McGee en Giorgio Locatelli.
dwarsligger® 375
Auteur | | Jacques Meerman |
Taal | | Nederlands |
Type | | Dwarsligger |
Categorie | | Geschiedenis |