Cuisine
Sterrenchef Guy Martin van restaurant Le Grand Véfour in Parijs presenteert
ons 300 recepten uit de Franse keuken gerangschikt naar het soort gerecht.
Deze uitgebreide verzameling bevat niet alleen de grote klassiekers uit de
Franse keuken, maar ook lokale gerechten en basisrecepten.
soepen & consommés
voorgerechten
salades & snacks
vis & zeevruchten
vlees
pasta & granen
groenten
patisserie & desserts
Er is niet veel bekend over Guy Martin, hij is een eenvoudige, bescheiden
en discrete chef. Deze autodidact heeft echter een indrukwekkende staat van
dienst. Als kind wilde hij dokter worden of rockmuzikant. Hij ging alleen
naar de koksschool om bij zijn muzikale vrienden in de buurt te kunnen
blijven. Hij ging werken in een pizzeria en raakte daar toch heel erg
geïnteresseerd in het vak. Van 1981 tot 1991 werkte hij als chef bij Relais
& Châteaux, een exclusieve verzameling van 518 van de beste hotels en
gastronomische restaurants in meer dan 60 landen. Eerst werkte hij drie
jaar in Château de Coudrée en vervolgens acht jaar in Château Divonne als
chef en manager. Hier kreeg hij in 1985 zijn eerste Michelinster en 5 jaar
later de tweede. In november 1991 kreeg hij een aanbod om als chef en
manager bij Grand Véfour in Parijs te komen werken en sindsdien nam zijn
carrière een vlucht: hij won de ene na de andere prijs en als bekroning op
zijn werk kreeg hij in 2000 een derde ster.
ons 300 recepten uit de Franse keuken gerangschikt naar het soort gerecht.
Deze uitgebreide verzameling bevat niet alleen de grote klassiekers uit de
Franse keuken, maar ook lokale gerechten en basisrecepten.
soepen & consommés
voorgerechten
salades & snacks
vis & zeevruchten
vlees
pasta & granen
groenten
patisserie & desserts
Er is niet veel bekend over Guy Martin, hij is een eenvoudige, bescheiden
en discrete chef. Deze autodidact heeft echter een indrukwekkende staat van
dienst. Als kind wilde hij dokter worden of rockmuzikant. Hij ging alleen
naar de koksschool om bij zijn muzikale vrienden in de buurt te kunnen
blijven. Hij ging werken in een pizzeria en raakte daar toch heel erg
geïnteresseerd in het vak. Van 1981 tot 1991 werkte hij als chef bij Relais
& Châteaux, een exclusieve verzameling van 518 van de beste hotels en
gastronomische restaurants in meer dan 60 landen. Eerst werkte hij drie
jaar in Château de Coudrée en vervolgens acht jaar in Château Divonne als
chef en manager. Hier kreeg hij in 1985 zijn eerste Michelinster en 5 jaar
later de tweede. In november 1991 kreeg hij een aanbod om als chef en
manager bij Grand Véfour in Parijs te komen werken en sindsdien nam zijn
carrière een vlucht: hij won de ene na de andere prijs en als bekroning op
zijn werk kreeg hij in 2000 een derde ster.
Auteur | | Guy Martin |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |