Food from plenty
Onze houding ten opzichte van voedsel is aan het veranderen. Steeds meer mensen vinden nu al dat het gewoon van gezond verstand getuigt om na te denken over wat we koken en hoeveel we verspillen; ooit zal het onacceptabel zijn om daar niet over na te denken.
Maar Food from plenty is niet het zoveelste boek dat draait om geldbesparing en de zorgwekkende afname van de visstand. Het is een boek over het verrukkelijke eten dat u op tafel kunt zetten zonder overdreven gedoe - gewoon door met aandacht te koken. Diana Henry laat zien hoe u kunt bezuinigen door een goede planning; ze benut wat er nog aan voorraad in huis is, ze maakt het beste van restjes en kookt met respect voor duurzaamheid.
Door producten van het seizoen te kopen en waar voor uw geld te kiezen kunt u kwaliteitsingrediënten gebruiken zonder veel geld uit te geven aan levensmiddelen die mogelijk de hele wereld over hebben gereisd. Food from plenty staat boordevol recepten voor betaalbare stukken vlees, van gebraden varkensschouder tot gestoofde lamsschenkels. Ook vindt u in dit boek fantastische ideeën voor verantwoorde en voordelige visgerechten, zoals gebakken makreel op aardappelen met tijm, uien en citroen, of vispastei met preistamppot.
Restjes vormen het hart van dit boek. Blader maar eens door het hoofdstuk met overheerlijke braadgerechten, gevolgd door een overvloed van ideeën voor het overgebleven vlees op de volgende dag. Henry's voortreffelijke recepten van over de hele wereld - van Sicilië tot Thailand - geven onopgesmukte maaltijden glans.
Diana Henry werd in 2007 en 2009 door The Guild of Food Writers uitgeroepen tot 'Cookery Writer of the Year' voor haar wekelijkse column in het magazine Stella bij The Sunday Telegraph. Ook is Diana auteur van verschillende kookboeken, zoals Zoet, zuur & zout, dat tevens bij Veltman Uitgevers is verschenen. Verder schrijft ze voor diverse tijdschriften, waaronder House & Garden, Sainsbury's Magazine en Waitrose Food Illustrated. Diana woont samen met haar partner en kinderen in Londen.
Maar Food from plenty is niet het zoveelste boek dat draait om geldbesparing en de zorgwekkende afname van de visstand. Het is een boek over het verrukkelijke eten dat u op tafel kunt zetten zonder overdreven gedoe - gewoon door met aandacht te koken. Diana Henry laat zien hoe u kunt bezuinigen door een goede planning; ze benut wat er nog aan voorraad in huis is, ze maakt het beste van restjes en kookt met respect voor duurzaamheid.
Door producten van het seizoen te kopen en waar voor uw geld te kiezen kunt u kwaliteitsingrediënten gebruiken zonder veel geld uit te geven aan levensmiddelen die mogelijk de hele wereld over hebben gereisd. Food from plenty staat boordevol recepten voor betaalbare stukken vlees, van gebraden varkensschouder tot gestoofde lamsschenkels. Ook vindt u in dit boek fantastische ideeën voor verantwoorde en voordelige visgerechten, zoals gebakken makreel op aardappelen met tijm, uien en citroen, of vispastei met preistamppot.
Restjes vormen het hart van dit boek. Blader maar eens door het hoofdstuk met overheerlijke braadgerechten, gevolgd door een overvloed van ideeën voor het overgebleven vlees op de volgende dag. Henry's voortreffelijke recepten van over de hele wereld - van Sicilië tot Thailand - geven onopgesmukte maaltijden glans.
Diana Henry werd in 2007 en 2009 door The Guild of Food Writers uitgeroepen tot 'Cookery Writer of the Year' voor haar wekelijkse column in het magazine Stella bij The Sunday Telegraph. Ook is Diana auteur van verschillende kookboeken, zoals Zoet, zuur & zout, dat tevens bij Veltman Uitgevers is verschenen. Verder schrijft ze voor diverse tijdschriften, waaronder House & Garden, Sainsbury's Magazine en Waitrose Food Illustrated. Diana woont samen met haar partner en kinderen in Londen.
Auteur | | Diana Henry |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |