De tomaat
Kunnen we nog van een Nederlandse, Belgische of Duitse tomaat spreken? Waarom gaan miljoenen vrijwel identieke tomaten heen en weer over het Europese continent? Hoe gezond is een tomaat eigenlijk? Nederland is de grootste exporteur van tomaten ter wereld en behoort ook met tomatenzaad en kassen internationaal tot de top. De tomaat levert geld en genot op maar veroorzaakt ook schade, bijvoorbeeld aan het milieu. Wie zijn de winnaars en wie de verliezers in de tomatenbusiness? Journalist Annemieke Hendriks volgt het leven van de tomaat van zaad tot supermarkt in Nederland, Duitsland, Roemeniƫ, Spanje, Oostenrijk en andere landen. Op haar onderzoekstocht tekent Hendriks indringende verhalen op van telers en handelaren, plukkers en politici, eco-activisten en kassenbouwers. Ze stelt kritische vragen over zowel smaaktomaten als bulktomaten en over biologische en hightech-?teelt. Ook ontrafelt ze hardnekkige misverstanden: nee, er is geen genetisch gemodificeerde tomaat in de handel. Wie De tomaat heeft gelezen, kijkt met heel andere ogen naar onze lievelingsgroente.
Auteur | | Annemieke Hendriks |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |