Hun Laatste Avondmaal

Hun Laatste Avondmaal

Wist je dat Elvis Presley gek was op een gebakken boterham met pindakaas en banaan?
Welk gerecht speelde een belangrijke rol bij de poging van Marilyn Monroe om Bobby Kennedy terug te winnen?
En Adolf Hitler? Dat was een vegetariër!

In Hun laatste avondmaal neemt Andrew Caldwell geschiedenisliefhebbers en smulpapen mee door gastronomisch geïnspireerde biografieën van veertien iconen uit de wereldgeschiedenis. Elke biografie bevat een overzicht van hun bezigheden en prestaties, beschrijft hun tragische einde en presenteert het recept voor hun laatste avondmaal.

Van het twaalfgangenmenu dat werd geserveerd op de Titanic tot het favoriete recept voor waterkerssoep van Lady Di, van Julius Caesars ambrozijn tot de hummus van Cleopatra en krab à la John F. Kennedy.

Andrew Caldwell is al meer dan dertig jaar chef-kok en manager in verschillende hotels over de hele wereld. Daarnaast reist hij over de wereld als amateurarcheoloog en verdiept hij zich in de lokale geschiedenis van elke plek die hij bezoekt.

Auteur | Andrew Caldwell
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Biografieën & Waargebeurd

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9781838857943
Boekomslag voor ISBN: 9789059363984
Boekomslag voor ISBN: 9789082643411
Boekomslag voor ISBN: 9789045351438
Boekomslag voor ISBN: 9789048803217


Boekn ©