Foodstyling
Tips en trucs om van elk gerecht een visueel kunstwerkje te maken!
Kookboeken zijn er te over en de kwaliteit en het niveau van de thuiskoks is de laatste jaren enorm gestegen. Ook in de populaire culinaire tv-programma's blijkt keer op keer dat de chefs de meest fantastische gerechten op tafel toveren, maar het schort bij iedereen aan de presentatie op het bord. Het ook wil immers ook wat, maar het smakelijk opdienen is een vak apart.
Foodstyling geeft de thuiskok talloze slimme tips en trucs om met minimale moeite een oogverblindend gestyled bord op tafel te zetten. Vaak heeft een gerecht visuaal maar iets heel kleins nodig, zodat je als kok de 'wow-factor' bereikt.
Het boek geeft daarnaast recepturen die deze 'wow-factor' al van nature bij zich dragen, zodat je een verbluffende indruk maakt als je de borden presenteert. Denk aan heerlijke bakjes van chocolade om een dessert in te presenteren, slimme snijtechnieken om een simpel groentegerecht net dat extra beetje cachet te geven of voor een echt verbluffend resultaat het gebruik van eetbaar gouden zilverfolie.
Minimale input, maximaal resultaat
Met stap-voor-stap foto's die laten zien hoe je een simpel gerecht kunt omtoveren tot een waar visueel hoogstandje!
Kookboeken zijn er te over en de kwaliteit en het niveau van de thuiskoks is de laatste jaren enorm gestegen. Ook in de populaire culinaire tv-programma's blijkt keer op keer dat de chefs de meest fantastische gerechten op tafel toveren, maar het schort bij iedereen aan de presentatie op het bord. Het ook wil immers ook wat, maar het smakelijk opdienen is een vak apart.
Foodstyling geeft de thuiskok talloze slimme tips en trucs om met minimale moeite een oogverblindend gestyled bord op tafel te zetten. Vaak heeft een gerecht visuaal maar iets heel kleins nodig, zodat je als kok de 'wow-factor' bereikt.
Het boek geeft daarnaast recepturen die deze 'wow-factor' al van nature bij zich dragen, zodat je een verbluffende indruk maakt als je de borden presenteert. Denk aan heerlijke bakjes van chocolade om een dessert in te presenteren, slimme snijtechnieken om een simpel groentegerecht net dat extra beetje cachet te geven of voor een echt verbluffend resultaat het gebruik van eetbaar gouden zilverfolie.
Minimale input, maximaal resultaat
Met stap-voor-stap foto's die laten zien hoe je een simpel gerecht kunt omtoveren tot een waar visueel hoogstandje!
Auteur | | Roberta Deiana |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |