Handboek inmaken & bewaren

Handboek inmaken & bewaren

De beste recepten en bereidingen Zelfgemaakt lekkers voor uw voorraadkast of om cadeau te geven! Traditioneel maakten onze grootmoeders en overgrootmoeders groenten en fruit tijdens het oogstseizoen in om er in de koude maanden nog van te kunnen genieten. Tegenwoordig heeft dat genieten van zelfgemaakte delicatessen aan belang gewonnen. Met inmaakrecepten kunt u immers een voorraad aanleggen van de heerlijkste vruchtenjam, -gelei, -marmelade en -moes. Of leg eens pruimen of perziken in siroop of alcohol in, of maak uw eigen likeur. Bij de groenten is er de traditionele zuurkool, ingelegde augurken, pickles en zuiderse antipasti. Met de juiste technieken kunt u ook fonds, sauzen en bereide gerechten voor langere tijd houdbaar maken, zodat u op dagen dat u niet veel tijd hebt snel een heerlijke maaltijd tevoorschijn tovert. Verder vindt u in dit boek recepten voor terrines van vlees en vis en voor huisbereide smaakmakers, zoals ketchup, mosterd, pesto, chutney, kruidenazijn en -olie. En natuurlijk leest u in dit boek ook alles over de belangrijkste inmaak- en bewaartechnieken, zoals inleggen, roken en drogen.

Auteur | Petra Casparek
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789044763768
Boekomslag voor ISBN: 9789044749212
Boekomslag voor ISBN: 9789038808826
Boekomslag voor ISBN: 0733991806688
Boekomslag voor ISBN: 0000013102180
Boekomslag voor ISBN: 9789048866489


Boekn ©