De juiste wijn bij het juiste gerecht
Alles over de ideale combinatie van wijnen en gerechten
De juiste wijn kiezen bij een gerecht en omgekeerd is vaak een moeilijke opdracht. De juiste wijn bij het juiste gerecht biedt een duidelijk antwoord, zodat de keuze, voor zowel de leek als de echte wijnliefhebber, bijzonder eenvoudig wordt. Dit boek is immers de ultieme gids voor het combineren van gerechten met wijn, zodat beide ten volle tot hun recht komen. Linda Johnson-Bell, een internationaal bekende en bekroonde wijnspecialiste, geeft in dit boek eerst de smaakkarakteristieken van de verschillende druivensoorten en gaat daarna op zoek naar de typische smaken van gerechten en hun ingrediënten. Verder biedt ze u heel wat tabellen en schema's waarin u kunt lezen wat precies bij elkaar past. Wijnen en druivensoorten zijn gerangschikt bij de gepaste gerechten, terwijl ook omgekeerd ingrediënten en typische gerechten een lijst met geschikte wijnen kregen. Er zijn ook een aantal hoofdstukken opgenomen over de combinatie van wijn met typische etnische gerechten en over de combinatie van wijn met kaas. Linda Johnson-Bell schreef voor verschillende Britse en Amerikaanse magazines. Voor haar publicaties over wijn won ze verschillende prijzen, waaronder de Prix Louis Marinier. Ze geeft regelmatig lezingen en degustaties in Frankrijk en Groot-Brittannië. Linda Johnson-Bell is lid van Mensa, van de British Circle of Wine Writers en van de Thames and Chilterns Vineyards Association. Ze is ook bestuurslid van de FIJEV, de ‘Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Vin'.
De juiste wijn kiezen bij een gerecht en omgekeerd is vaak een moeilijke opdracht. De juiste wijn bij het juiste gerecht biedt een duidelijk antwoord, zodat de keuze, voor zowel de leek als de echte wijnliefhebber, bijzonder eenvoudig wordt. Dit boek is immers de ultieme gids voor het combineren van gerechten met wijn, zodat beide ten volle tot hun recht komen. Linda Johnson-Bell, een internationaal bekende en bekroonde wijnspecialiste, geeft in dit boek eerst de smaakkarakteristieken van de verschillende druivensoorten en gaat daarna op zoek naar de typische smaken van gerechten en hun ingrediënten. Verder biedt ze u heel wat tabellen en schema's waarin u kunt lezen wat precies bij elkaar past. Wijnen en druivensoorten zijn gerangschikt bij de gepaste gerechten, terwijl ook omgekeerd ingrediënten en typische gerechten een lijst met geschikte wijnen kregen. Er zijn ook een aantal hoofdstukken opgenomen over de combinatie van wijn met typische etnische gerechten en over de combinatie van wijn met kaas. Linda Johnson-Bell schreef voor verschillende Britse en Amerikaanse magazines. Voor haar publicaties over wijn won ze verschillende prijzen, waaronder de Prix Louis Marinier. Ze geeft regelmatig lezingen en degustaties in Frankrijk en Groot-Brittannië. Linda Johnson-Bell is lid van Mensa, van de British Circle of Wine Writers en van de Thames and Chilterns Vineyards Association. Ze is ook bestuurslid van de FIJEV, de ‘Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Vin'.
Auteur | | L. Johson-Bell |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |