Gi Dieet
: recepten voor een nieuwe lifestyle // Het GI-dieet maakt onderscheid tussen goede en slechte koolhydraten, zodat men geen voedingsgroepen hoeft te missen, waardoor de verloren kilo's er gezond afgaan en af blijven.Dit boek biedt duidelijkheid te midden van de verwarrende hoop informatie over de glycemische index (GI). Bovendien zijn alle recepten samengesteld onder toezicht van GI-specialist dr. Mabel Blades. // Recensie(s) :Temidden van het groeiend aantal boeken over GI-dieet is dit een receptenboek uitgaande van ingrediƫnten met een lage GI-waarde. Na een korte inleiding volgt uitgebreide informatie over onder andere GI, voeding, afvallen. Hierna komen recepten aan bod voor onder andere ontbijt en gebak, soepen, salades, groenten, vis, vlees, toetjes en sauzen. Per pagina staat een recept (soms twee) beschreven, met een kleine toelichting en met vermelding van de voedingswaarde per portie. De recepten zijn origineel. Het boek ziet er verzorgd uit, tevens veelal paginagrote kleurenfoto's. Met register. Hoewel een dieet gebaseerd op de GI niet wordt toegepast in de reguliere voedingsleer wijzen onderzoeksresultaten wel steeds meer in de richting van positieve effecten van een dergelijk dieet, dat overigens in grote lijnen overeenkomt met een gezonde energiebeperkende voeding met veel granen, peulvruchten, groenten en fruit. Dit boek kan een bron van inspiratie zijn voor allen die houden van gezond koken. Kaft met gele en groene belettering op groene en gele achtergrond, met foto van een gerecht. Bevat register.
Auteur | | A. Worrall Thompson |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |