Joodse Keuken
De joodse keuken is een weerspiegeling van een religieuze overtuiging, een cultuur- en familiegeschiedenis. Onderdeel van de joodse godsdienst zijn de dieetvoorschriften van kashrut. De wetten van kashrut bepalen wat toegestaan – kosher – is en wat verboden – trefah – is, en brengen een scheiding aan tussen vlees- en zuivelproducten. Dit boek volgt die traditie en is verdeeld in drie hoofdstukken: Vlees, Zuivel en Pareve (neutraal). De internationaal getinte recepten bieden gerechten als Tunesische paprika-tomatensalade en de traktatie Sufganiot, Israëlische jamdonuts. De geschiedenis van negen joodse families loopt als een rode draad door het boek. Zij verhaalt van familiefeesten; reizen over verschillende continenten; hereniging en afscheid; oorlog en vrede. Elk verhaal gaat vergezeld van een recept. Een heerlijke, internationale fusion-keuken: de joodse keuken is net zo rijk als de joodse culturele erfenis.
Clarissa Hyman is freelance auteur, joods en schrijft over eten en reizen. In 2002 won ze de prestigieuze Glenfiddich Food Writer of the Year-award. Haar werk als televisieproducent en schrijfster gaat hand in hand met haar liefde voor verhalen vertellen, interesse in mensen, en een levenslange passie voor eten.
Clarissa Hyman is eveneens auteur van De Siciliaanse Keuken , authentieke recepten en culinaire geheimen uit de Cucina Siciliana .
Clarissa Hyman is freelance auteur, joods en schrijft over eten en reizen. In 2002 won ze de prestigieuze Glenfiddich Food Writer of the Year-award. Haar werk als televisieproducent en schrijfster gaat hand in hand met haar liefde voor verhalen vertellen, interesse in mensen, en een levenslange passie voor eten.
Clarissa Hyman is eveneens auteur van De Siciliaanse Keuken , authentieke recepten en culinaire geheimen uit de Cucina Siciliana .
Auteur | | Clarissa Hyman |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |