Escoffier voor de keuken van nu Bouillons, sauzen en garnituren
De meest verfijnde recepten uit de klassieke Franse traditie nu voor iedereen toegankelijk. Auguste Escoffier (1846-1935) was de chef-kok van de Franse culinaire traditie. Hij zwaaide de scepter over 's werelds meest verfijnde keukens, waaronder Savoy, Carlton en Ritz. Zijn Guide Culinaire - die hij voortdurend uitbreidde en herzag - bevat alles wat hij dacht of schreef over de kunst waaraan hij zich zo volledig overgaf. Tot op heden waren echter, behalve voor professionele koks, zijn recepten vrijwel ontoegankelijk. In deze uitgave vindt u 150 recepten uit de Guide Culinaire, die op heldere wijze en stap voor stap de edele kunst van het maken van sauzen en bouillons - de basis van de Franse kooktechniek - uit de doeken doen.
Daarnaast een selectie uit de beroemde Escoffier-garnituren waarin deze sauzen zo'n centrale rol spelen.
Daarnaast een selectie uit de beroemde Escoffier-garnituren waarin deze sauzen zo'n centrale rol spelen.
Auteur | | Auguste Escoffier |
Taal | | Nederlands |
Type | | Onbekende bindwijze |
Categorie | | Kookboeken |