ABC van de wijn
DELTAS WIJNBIBLIOTHEEK 12. ABC VAN DE WIJN
Deltas
Of het nu rode, witte of roséwijn is, of hij nu licht en zoet of karaktervol is, de wereld van de wijnen is veelzijdig en verrassend.
Maar welke wijn is de juiste voor u?
Deltas wijnbibliotheek biedt u een uitstekende methode om de wijn te vinden die het best bij uw persoonlijke smaak past.
U krijgt informatie over:
* de vier factoren die de kwaliteit van wijn bepalen: de wijnstok en zijn druiven, het klimaat en de bodem, de bekwaamheid van de wijnmaker en de jaargang.
* de invloed die deze factoren hebben op de smaak, op de bewaarmogelijkheid en op de prijs van de wijn.
* hoe u wijn het beste kunt bewaren en op welke manier en in welke glazen u wijn moet serveren.
* wat er bij het proeven van wijn bij komt kijken en hoe u uw indrukken professioneel kunt verwoorden.
* de belangrijkste termen uit het vakjargon. Deze worden in het korte wijnlexicon op een rijtje gezet en duidelijk uitgelegd.
Ulrich Schweizer leerde de grote gewassen van Bordeaux kennen toen ze voor een student nog betaalbaar waren.
Hij is nu auteur, vertaler en redacteur en freelance medewerker bij het internationale wijnmagazine Vinum.
Deltas
Of het nu rode, witte of roséwijn is, of hij nu licht en zoet of karaktervol is, de wereld van de wijnen is veelzijdig en verrassend.
Maar welke wijn is de juiste voor u?
Deltas wijnbibliotheek biedt u een uitstekende methode om de wijn te vinden die het best bij uw persoonlijke smaak past.
U krijgt informatie over:
* de vier factoren die de kwaliteit van wijn bepalen: de wijnstok en zijn druiven, het klimaat en de bodem, de bekwaamheid van de wijnmaker en de jaargang.
* de invloed die deze factoren hebben op de smaak, op de bewaarmogelijkheid en op de prijs van de wijn.
* hoe u wijn het beste kunt bewaren en op welke manier en in welke glazen u wijn moet serveren.
* wat er bij het proeven van wijn bij komt kijken en hoe u uw indrukken professioneel kunt verwoorden.
* de belangrijkste termen uit het vakjargon. Deze worden in het korte wijnlexicon op een rijtje gezet en duidelijk uitgelegd.
Ulrich Schweizer leerde de grote gewassen van Bordeaux kennen toen ze voor een student nog betaalbaar waren.
Hij is nu auteur, vertaler en redacteur en freelance medewerker bij het internationale wijnmagazine Vinum.
Auteur | | Schweizer Ulrich 1955- |
Taal | | Nederlands |
Type | | Softcover |
Categorie | | Kookboeken |