Eetwaar = eetbaar ?
Iedereen die lichamelijke klachten heeft, probeert wel eens uit te zoeken of die klachten niet aan zijn voeding te wijten zijn. Zo zullen velen van ons geplaagd worden door ingewandstoornissen na het eten van rauwe bietjes of rauwe zuurkool, of zal de maag opspelen na de consumptie van spinazie, postelein of rabarber. Met behulp van 'Eetwaar=eetbaar?' kan men de oorzaak van deze storingen leren begrijpen. Maar ook met veel ingewikkelder vragen over voeding en de mogelijke effecten op ons lichaam kan men in dit boek terecht. Uitgelegd wordt hoe voedselallergie ontstaat, wat het is en wie het krijgen kan. In een aantal hoofdstukken worden de verschillende groepen voedingsmiddelen en de bijbehorende groepen voedingsmiddelen en de bijbehoende ziektebeelden behandeld, zoals melkovergevoeligheid, glutenovergevoeligheid, chinees-restaurant-syndroom, kleurstof- en/of asperine overgevoeligheid. Speciale aandacht wordt besteed aan biogene aminen, zoals histamine in onze voeding, omdat deze stof
Auteur | | J. Kamsteeg |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |