Verkenningen in de haptonomie

Verkenningen in de haptonomie

De haptonomie baseert zich op de ontwikkeling van de tastzin in al haar aspecten. De huid als tastzintuig en de aanraking daarvan spelen in deze ontwikkeling een grote rol.

Door de tastkwaliteiten te verfijnen, uit te bouwen en te bekrachtigen kunnen mensen leren beter om te gaan met spanningen, verdriet of pijn. Het tastgevoel geeft ook inzicht in hoe mensen zich gedragen, hoe ze zich kenbaar maken en hoe ze relaties aangaan en onderhouden. Daardoor kan het leven intensiever en stabieler worden en kunnen mensen een grotere belasting aan.

De belangstelling voor de haptonomie heeft in de afgelopen decennia een indrukwekkende vlucht genomen. Inmiddels biedt deze leer van de tastzin en het gevoel een belangrijke bijdrage aan onze gezondheids- en welzijnszorg.

Dit boek bevat een serie artikelen waarin de uitgangspunten van de haptonomie van verscheidene kanten worden belicht. Ingegaan wordt op het menselijk vermogen tot voelen en tasten, de kwaliteit van menselijke contacten en de toepasbaarheid van de haptonomie in het therapeutisch handelen. Ook wordt aandacht besteed aan de haptonomische zwangerschapsbegeleiding en de extra dimensie die de haptonomie kan geven aan de sportbegeleiding en de sportbeoefening.

Mevrouw W. Polimann-Wardenier is voormalig rector en hoofddocent aan de Academie voor Haptonomie en Kinesionomie, waaraan ook prof. dr. J.J. Dijkhuis en
T. Troost als hoofddocenten verbonden waren. De auteurs kunnen allen bogen op een jarenlange ervaring als haptotherapeut.

Auteur | J.J. Dijkhuis
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Geneeskunde & Verpleging

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789050870191
Boekomslag voor ISBN: 9789061319788
Boekomslag voor ISBN: 9789066590670
Boekomslag voor ISBN: 9789020211573
Boekomslag voor ISBN: 9789021558608
Boekomslag voor ISBN: 9789047200925


Boekn ©