Twintig eeuwen koken en eten
Wat aten de Romeinse soldaten die 2000 jaar geleden in ons land waren? Hoe werd er gekookt aan het middeleeuwse Hof van Holland, en wat kregen rondtrekkende pelgrims voorgezet? Was onze Gouden Eeuw ook een gouden tijd voor de kookkunst? En wat leerde een meisje honderd jaar geleden op de huishoudschool? Intrigerende vragen, waarop u hier het antwoord vindt.. Ik van de tweeëntwintig hoofdstukken schetst een levendig beeld van een tijdperk, van een of meer personages, en van een eetcultuur. In ieder hoofdstuk vindt u recepten uit het betreffende tijdperk. Die zijn door de auteurs zorgvuldig bewerkt, zodanig dat zij in de praktijk goed te maken zijn. Ze zijn stuk voor stuk het proeven méér dan waard!
Twintig eeuwen koken en eten geeft een caleidoscopisch beeld van onze culinaire geschiedenis. Het is geïllustreerd met tal van zwartwit en kleurenplaten. Wat een feest om de recepten van onze voorouders te herontdekken en uit te proberen!
Lizet Kruyff is wetenschapsjournalist met een grote culinaire ervaring;
zij schrijft over historisch koken in het tijdschrift Skarabee.
Dr.Judith Schuyf is wetenschappelijk onderzoeker, onder meer op het
terrein van de sociale en economische geschiedenis.
Twintig eeuwen koken en eten geeft een caleidoscopisch beeld van onze culinaire geschiedenis. Het is geïllustreerd met tal van zwartwit en kleurenplaten. Wat een feest om de recepten van onze voorouders te herontdekken en uit te proberen!
Lizet Kruyff is wetenschapsjournalist met een grote culinaire ervaring;
zij schrijft over historisch koken in het tijdschrift Skarabee.
Dr.Judith Schuyf is wetenschappelijk onderzoeker, onder meer op het
terrein van de sociale en economische geschiedenis.
Auteur | | Kruyff |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |