Oranje toetjes

Oranje toetjes

Van Willem de Zwijger tot Willem-Alexander
Vanaf het eerste menu van koning Willem I tot het meest recente diner waarvan de gerechten bekend zijn, steevast wordt er bij officiële diners een oranje toetje geserveerd. En uiteraard is de sinaasappel een van de voornaamste ingrediënten. Maar ook komen op tafel desserts met abrikozen en mandarijntjes. De kleur oranje vertelt het verhaal van de eetcultuur van onze stadhouders en ons koningshuis vanaf de negentiende eeuw.
Oranje toetjes vertelt over de eetmodes, de kookboeken en -spullen die werden gebruikt, over de ingrediënten - soms afkomstig uit de eigen oranjerie - en over de suikerbakkers, patissiers en hofkoks.
Lizet Kruyff beschrijft in Oranje toetjes deze koninklijke culinaire geschiedenis. Hierin zijn de historisch verantwoorde recepten opgenomen die samen met de bekendste patissier van Nederland zo zijn aangepast dat ze nu uitvoerbaar zijn.

Auteur | Lizet Kruyff
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789490291112
Boekomslag voor ISBN: 9789082543773
Boekomslag voor ISBN: 9789080568457
Boekomslag voor ISBN: 9789080568471
Boekomslag voor ISBN: 9789082543766
Boekomslag voor ISBN: 9789461430830


Boekn ©