Een jaar in Toscane
Elisaheth Romer bracht een jaar door bij een boerengezin in een groene , Toscaanse vallei. Ze leefde mee met de familie op de boerderij en beschreef haar ervaringen. Het leven op de boerderij wordt bepaald door de seizoenen, door de opbrengst van de velden, de moestuin, de rivier en het bos. winter is slachttijd met zelfgerookte ham en zelfgemaakte worst, de tijd van de olijfoog,9t. Lente en zomer leveren de lammeren, de verse kruiden en groenten; het is de tijd van de graanoogst en een overvloed aan fruit. In de herfst worden paddestoelen gezocht. en is er de wijnoogst en wildtijd. Verse pasta is er altijd.
De keuken is het middelpunt van de boerderij, daar speelt zich het dagelijks leven af en vinden de ontmoetingen plaats. Rond het haardvuur komen de verhalen los en wordt genoten van de heerlijke Toscaanse gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Elisaheth Romer vertelt over haar jaar in Toscane met een inspirerende warmte, en lardeert haar verhaal met een rijkdom aan recepten die zonder moeite kunnen worden nagemaakt.
De keuken is het middelpunt van de boerderij, daar speelt zich het dagelijks leven af en vinden de ontmoetingen plaats. Rond het haardvuur komen de verhalen los en wordt genoten van de heerlijke Toscaanse gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Elisaheth Romer vertelt over haar jaar in Toscane met een inspirerende warmte, en lardeert haar verhaal met een rijkdom aan recepten die zonder moeite kunnen worden nagemaakt.
Auteur | | Elizabeth Romer |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |