Rotterdams Kookboek
Ingrediënten, recepten en achtergronden van 13 eetculturen
Rotterdam is door haar handelsgeest al sinds de 16e eeuw een mengelmoes van culturen. Inmiddels kent Rotterdam ruim 100 grote en kleinere etnische groepen. Linda Roodenburg ging binnen dertien verschillende bevolkingsgroepen op zoek naar koks en kokkinnen die in eigen kring geroemd worden om hun culinaire gaven. Ze deed onderzoek naar hun achtergronden en volgde hen tijdens het bereiden van een feestmaal voor vrienden en familie. De recepten werden genoteerd, de boodschappen, het koken en de maaltijd zelf gefotografeerd. Dertien verschillende culturen komen zo op bijzondere wijze bij elkaar in dit heerlijke interculturele kookboek dat bij iedere Nederlander, van welke afkomst dan ook, in de keuken thuishoort.
Rotterdam is door haar handelsgeest al sinds de 16e eeuw een mengelmoes van culturen. Inmiddels kent Rotterdam ruim 100 grote en kleinere etnische groepen. Linda Roodenburg ging binnen dertien verschillende bevolkingsgroepen op zoek naar koks en kokkinnen die in eigen kring geroemd worden om hun culinaire gaven. Ze deed onderzoek naar hun achtergronden en volgde hen tijdens het bereiden van een feestmaal voor vrienden en familie. De recepten werden genoteerd, de boodschappen, het koken en de maaltijd zelf gefotografeerd. Dertien verschillende culturen komen zo op bijzondere wijze bij elkaar in dit heerlijke interculturele kookboek dat bij iedere Nederlander, van welke afkomst dan ook, in de keuken thuishoort.
Auteur | | Linda Roodenburg |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |