Tomaten op kleur, tomaten op smaak
Dat tomaten altijd rood en rond zijn, is een verhaaltje dat allang niet meer klopt. De populairste vrucht ter wereld is er van ivoorwit over geel naar oranje en via rood tot roze en bijna zwart, en niet te vergeten de zoete volrijpe groene exemplaren. Voor wie het nog niet bont genoeg is, zijn er tomaten met streepjes (groengeel, oranjegeel). En elk van die kleurtjes brengt een eigen smaakaccent; zacht of sterk, zoet voor salades of pittig voor sauzen. Vruchten vol sap of bijna droog, van mini-bestomaat tot reuzen-vleestomaat. Al die varieteiten kunnen net als klassieke tomaten geteeld worden. Er zijn tomaten voor de kas en snelgroeiende selecties voor buiten, compacte struiken of metershoge klimmers. Voor teelt in potten of beschut onder glas. Voor het verwerken van de oogst zijn er recepten die inspelen op kleur en smaak, hartig of zoet, traditioneel of vernieuwend. Tomatenbrood, -soep, -bavaroise of ketchup op kleur, dit boek biedt heldere bereidingswijzen.
Auteur | | Peter Bauwens |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Wetenschap & Natuur |