De fijne keuken
Dit bijzondere receptenboek neemt een aparte plaats in tussen de kookboeken. De beroemde Franse keukenmeester Henri-Paul Pellaprat maakte er zijn levenswerk van de gastronomische tradities te ontwikkelen en te onderwijzen. Dit boek stelde hij speciaal samen voor hen die de kookkunst thuis beoefenen. Hij onthult keukengeheimen en verklapt vele kleine kneepjes die aan de gerechten iets bijzonders, iets unieks geven. Het boek bevat een keur van recepten uit vele landen. Een groot aantal specialisten, allen eminente kookkunstenaars, werkten er aan mee. In een speciale serie foto's zijn keuken-handelingen zoals fileren, het opmaken van schotels en het vervaardigen van taarten aanschouwelijk voorgesteld. Daarnaast vormen de unieke kleurenfoto's een rijke bron van inspiratie. Voor ons land werd het boek bewerkt door W. E. L. te Meij, een naam in vakkringen. Deze zorgde ervoor dat de recepten aangepast werden aan de Nederlandse keuken en dat alle toegepaste ingrediƫnten hier verkrijgbaar zijn. Deze verzameling kookwijsheid beschrijft niet alleen de verschillende manieren van koken, het maken van sausen, het samen" stellen van gerechten en spoed-gerechten, maar ook de allerfijnste hapjes voor de allerlastigste 'gourmet'. Ettelijke bladzijden worden gewijd aan beroepsgeheimen rond gewone zaken zoals . . . aardappels: van chips tot pommes de terre a la savoyarde , . . rundvlees: van. Hongaarse goelasj tot tournedos Chateau Figeac . . . taarten: van Apfelstrudel tot gateau SaintHonore. Een naslagwerk voor fijnproevers die houden van koken en fantasievol experimenteren.
Auteur | | Henri-Paul Pellaprat |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Literatuur & Romans |