Katarakt Bekeken
Wie Haspengouw zegt, denkt onmiddellijk aan de betoverende bloesempracht, de eindeloze boomgaarden, de opmerkelijke historische rijkdom, de culinaire specialiteiten en... de idyllische landschappen. Ook de makers van de tv-reeks op Éen Katarakt lieten deze kans om in een uniek natuurlijk decor te werken niet aan zich voorbijgaan: de serie speelt zich volledig af tegen de achtergrond van de Haspengouwse fruitstreek. In Katarakt anders bekeken nemen de acteurs je mee naar de mooiste plekjes van de streek en gunnen ze je een blik achter de schermen van de serie. Daarnaast vind je in dit boek een heleboel praktische tips en nuttige informatie om de regio op eigen houtje te verkennen. Tot slot komen nog acht toprestaurants aan bod: De Mijlpaal, Restaurant Ambrozijn, Kasteel van Rullingen, Aen de kerck van Melveren, 't Vlierhof, Magis, Hof ter Poorte en Clos St. Denis. Zij laten je kennismaken met de culinaire specialiteiten uit de regio, verwerkt in een driegangenmenu. Twee sommeliers uit de streek, Jaap van Rennes van Wijnkasteel Genoels-Elderen en Peter Colemont van Clos d'Opleeuw, schenken er de passende wijn bij. Kortom, geniet van een volledig Haspengouw-arrangement. De zwierige teksten zijn van auteur en journaliste Anja Defoort. Fotograaf Marc Wauters stond in voor de heldere en lichte fotografie.
Auteur | | Tanja Defoort |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |