De Hollandse keuken
De vraag naar recepten van gerechten uit de traditionele Hollandse keuken en de typisch vaderlandse streekgerechten neemt de laatste jaren sterk toe.
De voedingsmiddelen en bereidingswijzen die nodig zijn voor het samenstellen van maaltijden uit de ’Hollandse Pot’ tasten het budget aanmerkelijk minder aan dan de ingrediënten en technieken die vereist zijn voor de meer exotische culinaire geneugten. Ook de terugkeer naar de goede oude tijd en grootmoeders keuken, die zich de laatste jaren doet gelden, heeft de behoefte aan een degelijk standaardwerk doen ontstaan. De Hollandse Keuken is het antwoord op de vraag naar een compleet, modem kookboek voor de bereiding van onze traditionele vaderlandse en streekgebonden gerechten.
Het eerste gedeelte van dit boek is gewijd aan de traditionele receptuur van een groot aantal bekende en minder bekende nationale gerechten en dranken.
Zoals oer-Hollandse erwtensoep, pannekoeken, hutspot, huzarensalade, bolustulband en gestoofde snip. Deel 2 bevat de culinaire informatie over talloze vaak vrij onbekende streekgebonden gerechten uit alle (uit) hoeken van Nederland.
Daaronder zijn de recepten voor smoutappels en sipelpomp, humpkessoep en zustertjes, peekluts en preiprol. Het geheel is gelardeerd met historische en anecdotische wetenswaardigheden van onze traditionele eetgewoonten, de herkomst van gerechten en oude bereidingswijzen. Kortom een standaardwerk niet alleen voor de geïnteresseerde culinaire leek, maar een ’must’ voor iedere kook(boeken) maniak.
De voedingsmiddelen en bereidingswijzen die nodig zijn voor het samenstellen van maaltijden uit de ’Hollandse Pot’ tasten het budget aanmerkelijk minder aan dan de ingrediënten en technieken die vereist zijn voor de meer exotische culinaire geneugten. Ook de terugkeer naar de goede oude tijd en grootmoeders keuken, die zich de laatste jaren doet gelden, heeft de behoefte aan een degelijk standaardwerk doen ontstaan. De Hollandse Keuken is het antwoord op de vraag naar een compleet, modem kookboek voor de bereiding van onze traditionele vaderlandse en streekgebonden gerechten.
Het eerste gedeelte van dit boek is gewijd aan de traditionele receptuur van een groot aantal bekende en minder bekende nationale gerechten en dranken.
Zoals oer-Hollandse erwtensoep, pannekoeken, hutspot, huzarensalade, bolustulband en gestoofde snip. Deel 2 bevat de culinaire informatie over talloze vaak vrij onbekende streekgebonden gerechten uit alle (uit) hoeken van Nederland.
Daaronder zijn de recepten voor smoutappels en sipelpomp, humpkessoep en zustertjes, peekluts en preiprol. Het geheel is gelardeerd met historische en anecdotische wetenswaardigheden van onze traditionele eetgewoonten, de herkomst van gerechten en oude bereidingswijzen. Kortom een standaardwerk niet alleen voor de geïnteresseerde culinaire leek, maar een ’must’ voor iedere kook(boeken) maniak.
Auteur | | Ina Drukker |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |