Voeding bij gezondheid en ziekte
Voeding bij gezondheid en ziekte is een boek dat de afgelopen twintig jaar zijn weg heeft gevonden naar tal van opleidingen in het hoger onderwijs. Ook wordt het boek veel als naslagwerk gebruikt door professionals die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met voedingszorg. Bijvoorbeeld: verpleegkundigen , diëtisten , artsen , verloskundigen , logopedisten , fysiotherapeuten en mondhygiënisten. Niet alleen in de reguliere geneeskunde , maar ook in de alternative geneeskunde maakt men gebruik van dit boek.
De overheid heeft de noodklok geluid in het rapport 'Ons eten gemeten.' Een ongezond voedingspatroon is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de ziekte en sterfte aan hart-en vaatziekten, diabetes en kanker in Nederland.
Voorlichting over de juiste voeding , afgestemd op individu of doelgroep , is een belangrijk middel in de preventie en behandeling van ziekten.
Hulpverleners in de gezondheidszorg kunnen in Voeding bij gezondheid en ziekte antwoord vinden op allerlei vragen die consumenten en patiënten hebben over voeding , zoals :
Is ons voedsel nog wel veilig en wat zijn antioxidanten?
Wat moet ik eten om niet aan te komen ?
Welke rol speelt voeding op oudere leeftijd; zijn er voedingsstoffen die van involed zijn op het verouderingsproces ?
Helpt het gebruik van vitamines en andere voedingssupplementen bij het voorkomen van hart-en vaatziekten en kanker?
Wat moet je doen als een peuter niet wil eten?
Wanneer en hoe moet je overgewicht behandelen bij kinderen?
Wat zijn de specifieke voedingsproblemen van gehandicapten?
Hoe kun je ondervoeding tijdig signaleren?
Wat is de rol van immunonutritie bij het herstel van ernstig zieke patiënten?
Hoe kun je optimale voedingszorg geven aan een demente patiënt?
Voeding bij gezondheid en ziekte is een uitgebreide en veelzijdige informatiebron; het verschaft zowel de benodigde theoretische achtergrond als praktische aanwijzingen. Hierdoor sluit dit boek nauw aan bij de praktijk van de hulpverlening.
Inclusief
Website:
www.voeding.wolters.nl
opdrachten
casuïstiek
aanvullende informatie voor docenten, studenten en professionals
De overheid heeft de noodklok geluid in het rapport 'Ons eten gemeten.' Een ongezond voedingspatroon is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de ziekte en sterfte aan hart-en vaatziekten, diabetes en kanker in Nederland.
Voorlichting over de juiste voeding , afgestemd op individu of doelgroep , is een belangrijk middel in de preventie en behandeling van ziekten.
Hulpverleners in de gezondheidszorg kunnen in Voeding bij gezondheid en ziekte antwoord vinden op allerlei vragen die consumenten en patiënten hebben over voeding , zoals :
Is ons voedsel nog wel veilig en wat zijn antioxidanten?
Wat moet ik eten om niet aan te komen ?
Welke rol speelt voeding op oudere leeftijd; zijn er voedingsstoffen die van involed zijn op het verouderingsproces ?
Helpt het gebruik van vitamines en andere voedingssupplementen bij het voorkomen van hart-en vaatziekten en kanker?
Wat moet je doen als een peuter niet wil eten?
Wanneer en hoe moet je overgewicht behandelen bij kinderen?
Wat zijn de specifieke voedingsproblemen van gehandicapten?
Hoe kun je ondervoeding tijdig signaleren?
Wat is de rol van immunonutritie bij het herstel van ernstig zieke patiënten?
Hoe kun je optimale voedingszorg geven aan een demente patiënt?
Voeding bij gezondheid en ziekte is een uitgebreide en veelzijdige informatiebron; het verschaft zowel de benodigde theoretische achtergrond als praktische aanwijzingen. Hierdoor sluit dit boek nauw aan bij de praktijk van de hulpverlening.
Inclusief
Website:
www.voeding.wolters.nl
opdrachten
casuïstiek
aanvullende informatie voor docenten, studenten en professionals
Auteur | | N. Stegeman |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | |