De Keuken van Zuid-Afrika - Een Culinaire Reis
In iets meer dan driehonderd jaar is op het zuidelijke puntje van Afrika een van de intrigerendste en gevarieerdste keukens ter wereld ontstaan. De taak om deze voortdurende, steeds veranderende -en grotendeels onontdekte culinaire evolutie voor het nageslacht vast te leggen, was voor schrijfster Lannice Snyman en fotograafAndrzej Sawa een fascinerende en indrukwekkende uitdaging. Snyman en Sawa zijn beide experts op het gebied van eten. Voor dit boek doorkruisten zij zeven jaar lang het land, op zoek naar historische en regionale delicatessen, waarbij zij ook de multiculturele levensstijl van de bevolking hebben bestudeerd en gefotografeerd. Het resultaat is het lang verwachte De keuken van 'Zuid-Afrika, een boek dat voor het eerst de gerechten van alle bevolkingsgroepen van Zuid-Afrika bevat en deze presenteert in het eigen, schitterende landschap. Het beschrijft de menselijke en culinaire geschiedenis van zeven geografische regio's en gaat terug naar de lokale gerechten uit de tijd van jagers-verzamelaars om via de schotels van Europese kolonisten en Aziaten uit te komen in de moderne keuken. Dit boek is zowel een reisverslag als een gastronomische tocht. Het is en boek om door te bladeren, in te lezen, uit te leren koken en te koesteren
Auteur | | L. Snijman |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | |