Vlees en Wild

Vlees en Wild

Vleesgerechten vormen in alle culturen en tijden vaak het hoogtepunt van het menu. Wildbraad geeft de tafel iets feestelijks.
Een kok die wild gaat bereiden, moet verstand hebben van de kwaliteit en de toepassingsmogelijkheden van het vlees om het in een waar genot te kunnen omtoveren. Maar waaraan is goede kwaliteit te herkennen? Hoe moet wild bewaard worden? Welke invloed hebben herkomst en verwerking op de uiteindelijke smaak?
In het omvangrijke onderdeel Warenkennis vindt de lezer ruime informatie over diverse wildproducten, van varken tot bizon, van hert tot fazant, van kweekwild tot gevogelte. Praktische vragen over de voorbereiding van wild zoals uitbenen, schoonmaken en pareren, marineren of pekelen maar ook bereidingsmethoden - ze worden in het deel Keukenpraktijk beantwoord. En moeilijke of complexe technieken worden stap-voor-stap en met duidelijke foto’s toegelicht.
Rijk beeldmateriaal, degelijke vakinformatie en interessante achtergrondverhalen over het nieuwste in wetenschap en gastronomie, zorgen ervoor dat voor de liefhebber geen wens onvervuld blijft.

Auteur | Margarethe Brunner
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie |

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9783833823275
Boekomslag voor ISBN: 9783833810947
Boekomslag voor ISBN: 9789044324297
Boekomslag voor ISBN: 9783833814815
Boekomslag voor ISBN: 9789059203211
Boekomslag voor ISBN: 9789056723606


Boekn ©