Culinaria Espana

Culinaria Espana

Zo groot als het land is, zo veelzijdig is zijn keuken: in het noorden de erfenis van de rondtrekkende herders nog merkbaar, in het zuiden gedijt het exotische fruit dat de Arabieren meebrachten. In Galicië laten stoere kerels zich langs touwen vanaf de rosten in zee zakken om de merkwaardig gevcormde eendenmosselen te zoekn. Vis, schaal-en schelpdieren worden op de visafslag verhandeld en duivelskunstenaars vereren bij het schijnsel van het houtvuur een traditionele toverdrank - dequeimada. In La Rioja pruttelt boven een vuurtje van rijshout een winters maal terwijl de Cateloniërs gegerilde lenteuien in een scherpe amandelsaus dopen en konijn met garnalen combineren. De paella wordt in Valencia traditioneel door mannen gekookt, terwijl het maken van wordt tijdens de slacht vrouwenwerk is.

Auteur | Marion Trutter
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9783833133572
Boekomslag voor ISBN: 9783833111440
Boekomslag voor ISBN: 9783829019644
Boekomslag voor ISBN: 9783833145254
Boekomslag voor ISBN: 9789059560451
Boekomslag voor ISBN: 9789044712742


Boekn ©