CULINARIA ITALIA
Het "land waar de citroenen bloeien" was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Recensie(s)
De Italiaanse keuken is al tientallen jaren de inspiratiebron voor velen. Met verse seizoensproducten van een uitstekende kwaliteit worden heerlijke gerechten gekookt waarvan de charme en de kwaliteit vooral liggen in de eenvoud, zonder een overdaad aan ingredienten en ingewikkelde bereidingen. In dit kloeke boek uit de Culinaria-serie worden de negentien gewesten waarin Italie is opgedeeld stuk voor stuk behandeld, te beginnen in het noorden. Iedere streek wordt kort ingeleid, waarna aandacht voor diverse regionale producten als kazen, groenten, graanproducten, fruit, paddestoelen, vleeswaren en natuurlijk de wijnen en andere dranken. Alle informatie wordt ondersteund door geografische kaartjes, goede kleurenfoto's, afbeeldingen van producten (op uitslaande pagina's), etiketten enz. en natuurlijk met recepten. Tot slot een alfabetische lijst van Italiaanse keukentermen, kooktechnieken, een uitgebreid alfabetisch zakenregister en een receptenregister op gerechtsoort. Correct vertaald. Plezierig naslagwerk om heerlijk in te grasduinen. Felgroen omslag met een glanzende tomaat.
Recensie(s)
De Italiaanse keuken is al tientallen jaren de inspiratiebron voor velen. Met verse seizoensproducten van een uitstekende kwaliteit worden heerlijke gerechten gekookt waarvan de charme en de kwaliteit vooral liggen in de eenvoud, zonder een overdaad aan ingredienten en ingewikkelde bereidingen. In dit kloeke boek uit de Culinaria-serie worden de negentien gewesten waarin Italie is opgedeeld stuk voor stuk behandeld, te beginnen in het noorden. Iedere streek wordt kort ingeleid, waarna aandacht voor diverse regionale producten als kazen, groenten, graanproducten, fruit, paddestoelen, vleeswaren en natuurlijk de wijnen en andere dranken. Alle informatie wordt ondersteund door geografische kaartjes, goede kleurenfoto's, afbeeldingen van producten (op uitslaande pagina's), etiketten enz. en natuurlijk met recepten. Tot slot een alfabetische lijst van Italiaanse keukentermen, kooktechnieken, een uitgebreid alfabetisch zakenregister en een receptenregister op gerechtsoort. Correct vertaald. Plezierig naslagwerk om heerlijk in te grasduinen. Felgroen omslag met een glanzende tomaat.
Auteur | | Claudia Piras |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |