De pompoen: Geschiedenis, folklore, oude recepten

De pompoen: Geschiedenis, folklore, oude recepten

Pompoenen maken sinds jaar en dag deel uit van de traditionele Italiaanse keuken. De geschiedenis van deze vruchten wordt in dit boek beschreven, gevolgd door een nauwgezette analyse waarmee wordt aangetoond dat de pompoen ideale eigenschappen bezit voor de moderne voeding.
Arneo Nizzoli, restaurateur in Villastrada bij Dosolo (MN), door de pers "pompoenkoning"genoemd vanwege de hartstocht waarmee hij zich wijdt aan de studie van deze groente en die hem tot een onbetwistbare autoriteit op dit gebied maakt, presenteert de pompoen in traditionele én uiterst moderne gerechten. Samen met Nizzoli zijn voor dit boek meer dan veertig van de beste chef-koks en banketbakkers uit Italië uitgenodigd om de toepassing van deze zoete groente in de keuken aan te moedigen door ieder van hen een bijzonder recept te laten samenstellen.

Auteur | Arneo Nizzoli
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie |

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789464652734
Boekomslag voor ISBN: 9781620934371
Boekomslag voor ISBN: 9789054263272
Boekomslag voor ISBN: 9789401610445
Boekomslag voor ISBN: 9789027416056
Boekomslag voor ISBN: 9789401612791


Boekn ©