De pompoen: Geschiedenis, folklore, oude recepten
Pompoenen maken sinds jaar en dag deel uit van de traditionele Italiaanse keuken. De geschiedenis van deze vruchten wordt in dit boek beschreven, gevolgd door een nauwgezette analyse waarmee wordt aangetoond dat de pompoen ideale eigenschappen bezit voor de moderne voeding.
Arneo Nizzoli, restaurateur in Villastrada bij Dosolo (MN), door de pers "pompoenkoning"genoemd vanwege de hartstocht waarmee hij zich wijdt aan de studie van deze groente en die hem tot een onbetwistbare autoriteit op dit gebied maakt, presenteert de pompoen in traditionele én uiterst moderne gerechten. Samen met Nizzoli zijn voor dit boek meer dan veertig van de beste chef-koks en banketbakkers uit Italië uitgenodigd om de toepassing van deze zoete groente in de keuken aan te moedigen door ieder van hen een bijzonder recept te laten samenstellen.
Arneo Nizzoli, restaurateur in Villastrada bij Dosolo (MN), door de pers "pompoenkoning"genoemd vanwege de hartstocht waarmee hij zich wijdt aan de studie van deze groente en die hem tot een onbetwistbare autoriteit op dit gebied maakt, presenteert de pompoen in traditionele én uiterst moderne gerechten. Samen met Nizzoli zijn voor dit boek meer dan veertig van de beste chef-koks en banketbakkers uit Italië uitgenodigd om de toepassing van deze zoete groente in de keuken aan te moedigen door ieder van hen een bijzonder recept te laten samenstellen.
Auteur | | Arneo Nizzoli |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | |