De keuken van láir du temps
Het parcours van meesterkok Sang Hoon Degeimbre is perfect in overeenstemming met de naam die hij koos voor zijn restaurant, L'Air du Temps. Degeimbre vindt inspiratie in de meest vooruitstrevende en wetenschappelijke technieken om de smaken van de bereidingen optimaal tot hun rechtte laten komen. Ieder gerecht is het resultaat van een dialoog tussen de ver-schillende ingredi?nten, die de fijnproever ontdekt via een samenspel van structuur, textuur en temperatuur. Maar alles begint en eindigt bij de gebruikte producten.nnCooking (deel 1)nTraag gestoofde kalfswang, geaciduleerde lak, Mechelse asperges en aard-appelpuree met gember - Texturen van forel uit Bonlez, aardappelbellen, verbena-schuim - Sigaar van groene appelmousse in suikerpapier - Magret van mulard-eend, cannelloni van geaciduleerde rodekool, mousseline van Blue Hubbard pompoen - Gekarameliseerde kalfszwezeriken, consomm?-spaghetti, jus met aromaten, truffel-emulsie - de ''kiw?tre'' - Uiensoep (her-bewerkt).nIn Cooking worden een honderdtal recepten uit de hedendaagse keuken en de keuken van morgen voorgesteld. Wat men tegenwoordig de moleculaire, de Spaanse of de keuken van texturen noemt. alles wordt in dit boek tot inde details uitgelegd en voorgesteld. Cooking geeft een perfect beeld van Sang Hoon Degeimbre: het resultaat van een samenspel van creativiteit en de behoefte om die ook te delen meteen publiek. Op visueel vlak biedt Cooking een bijzondere blik op eten: een fusie van schoonheid, culinair genot en emoties: een schitterende mix. nnCasting (deel 2) leest als een love story tussen de mens en de aarde. Door de portrettengalerij heen, brengt Casting een eerbetoon aan diegenen zonder wie er geen smaken zouden bestaan, de leveranciers van de basisproducten voor de keuken van L'Air du Temps.
Auteur | | Jean-Pierre Gabriel |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |