Italie: cultuur en keuken
De Italiaanse keuken heeft alles wat het hart van de fijnproever begeert: goede producten, een unieke kooktraditie en regionale gerechten die ondanks de invloeden van buitenaf ook in de afgelopen decennia hun eigen identiteit hebben weten te behouden.
Alba-truffels en balsamicoazijn,olijfolie en oregano, en Parmezaanse kaas en pasta zijn ingrediënten die Italiëwereldfaam hebben opgeleverd. Maar er valt nog veel meer te ontdekken in de autenthieke, regionale keukens van Italië.
Dit boek is opgezet volgens de lijnen van de traditionele Italiaanse keuken en geeft een beeld van de culinaire tradities van de 20 Italiaanse regio's. Het beschrijft de belangrijkste specialiteiten en biedt een overzicht van het brede scala aan Italiaanse wijnen. De circa 450 recepten lopen uiteen van envoudige streekgerechten tot de verfijnde creaties uit de grote steden.
Auteur | | Ingeborg Pils |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |