Keukens Van Italie

Keukens Van Italie

Dit heerlijke kookboek is een lofzang op, en tegelijk een zeer persoonlijk overzicht van de regionale keukens van Italië. Antonio Carluccio heeft inmiddels zo’n tien bestsellers op zijn naam staan over de Italiaanse keuken, maar nog niet eerder heeft hij de fascinerende ontstaansgeschiedenis van de recepten uit de verschillende regio’s van Italië voor ons blootgelegd, die het Italiaanse koken zijn rijke, gevarieerde en kleurrijke karakter geven.
Antonio neemt de lezer meer op een gastronomische tournee door Italië, waarbij elke regio aan bod komt. Hij geeft uitleg over de essentie van elke regio, zowel door de schitterende foto’s en karakteristieke kleuren, mar ook door de tekst en de recepten. Ieder hoofdstuk biedt interessante informatie over de cultuur in de verschillende regio’s en de uiteenlopende culinaire tradities. Antonio kijkt naar de verschillende factoren die het eten en het koken be?nvloeden, inclusief geografische en historische feiten, en biedt veel informatie over regionale producten, inclusief de kazen, de wijnen en de speciale schotels uit de regio.
Zijn zorgvuldig geselecteerde recepten geven een indruk van het karakter van elke regio. Recepten uit het verleden zijn aangepast aan de kooktechnieken van vandaag, en de meeste regio’s in het boek bevatten een gerecht dat Antonio’s hedendaagse interpretatie vormt van de regionale culturele traditie.


Auteur | Antonio Carluccio
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789059565142
Boekomslag voor ISBN: 9789059563032
Boekomslag voor ISBN: 9789059563919
Boekomslag voor ISBN: 9789059568846
Boekomslag voor ISBN: 9789060974896
Boekomslag voor ISBN: 9789059565364


Boekn ©