Het Bourgondische Bitterballenboek
De állerlekkerste bitterballen of kleine kroketten? Die maak je zelf! Vergeet de flauwe bitterbal uit de kroeg waarbij je met een vergrootglas moet zoeken naar een stukje rundvlees. Ga voor goedgevulde bitterballen met uitgesproken smaken en vullingen zoals chorizo, oesterzwam, Thaise curry, of mosselen met spekjes. Stuk voor stuk smaakbommetjes die je met de praktische tips uit Het Bourgondische Bitterballenboek met gemak thuis maakt.
De recepten zijn gemakkelijk en praktisch – kinderen kunnen er ook prima een handje bij helpen – en de ingrediënten koop je gewoon in de supermarkt. Hiermee maak je gegarandeerd indruk tijdens een borrel of etentje. Met tips voor glutenvrije, vegan en airfryerbitterballen
Waarschuwing: als je eenmaal zelf met de bitterbalrecepten uit dit boek aan de slag bent gegaan, zal een "gewone' bitterbal nooit meer hetzelfde smaken.
Ilona de Wit (1982) trakteerde als kind al op bitterballen in haar klas op de basisschool. Enkele jaren geleden begon ze zelf bitterballen te maken en ze is er niet meer mee gestopt. Haar liefde voor bitterballen leverde Ilona op Instagram de bijnaam "bitterballenkoningin' op en ze zorgde er persoonlijk voor dat 'bitterballen bij de borrel' op de lijst met immaterieel erfgoed belandde.
"Het was de hoogste tijd voor een boek vol met bitterballen en wie anders dan Ilona kan dat maken? Met dit boek heb je veel uurtjes rolplezier en wordt elke borrel nog lekkerder!" - Rutger van den Broek - auteur van o.a. de Bakbijbel
Het Bourgondische Bitterballenboek won de Gourmand World Cookbook Award in de categorie Single Subject kookboek.
Auteur | | Ilona de Wit |
Taal | | Nederlands |
Type | | E-book |
Categorie | | Kookboeken |