De keuken van Sicilië

De keuken van Sicilië

Binnen Italië neemt Sicilië een bijzondere plek in. Alsof de tijd er stil heeft gestaan, een tikje geheimzinnig misschien, en vooral: met een bijzonder rijke keuken, vol van de zonnige smaken die de natuur het eiland biedt. De keuken van Sicilië is een eerbetoon aan die klassieke eetcultuur — niet alleen een verzameling recepten en technieken, maar ook een levendig portret van de Sicilianen en hun liefde voor eten. Fabrizia Lanza groeide op in een bekende familie van Siciliaanse wijnmakers. Ze werkte 25 jaar in de kunstwereld in Europa en de VS, voordat ze in 2006 terugkeerde naar Sicilië om haar moeder te helpen met haar Anna Tasca Lanza’s Cooking School. Fabrizia heeft meerdere boeken in het Engels en Italiaans geschreven, waaronder Olive, Coming Home to Sicily en Tenerumi. ‘Dit boek beschrijft alles wat me zo aantrekt in Sicilië – de diverse keukens, de rustieke, tijdloze schoonheid en het land zelf. Fabrizia is echt een lerares én een geweldig kok. Bij elk gerecht dist ze een geschiedenislesje op, en het eten is verrukkelijk.’ Alice Waters, chef-kok, restaurateur en schrijver ‘Fabrizia Lanza noemt zichzelf een hongerige antropoloog. Ze begrijpt dat eten zonder context niks voorstelt; ze weet dat elke hap die we nemen een verhaal en een culturele connectie heeft. Ik ben een hongerige, dankbare lezer.’ David Tanis, chef-kok en schrijver

Auteur | Fabrizia Lanza
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789044765649
Boekomslag voor ISBN: 9789464043167
Boekomslag voor ISBN: 9789043933315
Boekomslag voor ISBN: 9789038813196
Boekomslag voor ISBN: 9789038814995
Boekomslag voor ISBN: 9789464102864


Boekn ©