In de keuken

In de keuken

In de keuken, Essays over eten en het leven is een uiterst persoonlijke en verrassende essaybundel die een waaier aan verhalen en betekenissen laat zien die uit één plek ontspruit: de keuken. Van zuurdesem en natuurwijn als statussymbool tot koken als love language, van het doorgeven van familierecepten voor pom, makloubeh en roti kukus tot wat je als beginnende kok in hemelsnaam aan moet met 15 kilo heek.

Met essays van:

DP Arkenbout (chef-eigenaar Brasserie De Vluchthaven), Maureen Ghazal (dichter en beeldend kunstenaar), Menno Hartman (uitgever bij Van Oorschot), Michiel ter Heide (oprichter en eigenaar Vleck Wijnen), Wilbert van de Kamp (activistisch ondernemer), Reza Kartosen-Wong (schrijver en mediawetenschapper), Ayra Kip (schrijver en cultureel curator), Jonas Kooyman (De Havermelkelite), Vanja van der Leeden (kookboekenschrijver), Ava Mees List (sommelier bij Noma), Clairy Polak (journalist en radio- en televisiepresentator), Barbara Serulus (culinair journaliste, podcastmaker) en Fen Verstappen (schrijver en zus van restauranthouder)

In de keuken is samengesteld en ingeleid door Bowi van Onna (1991); ooit zelf kok bij o.a. Choux in Amsterdam, maar inmiddels gepensioneerd en werkzaam bij Das Mag waar hij boeken acquireert en lanceert.


Auteur | Bowi van Onna
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde

Te koop bij:
boekenwereld logo bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9781911547662
Boekomslag voor ISBN: 9781911547921
Boekomslag voor ISBN: 9789493248496
Boekomslag voor ISBN: 9781911547396
Boekomslag voor ISBN: 9789493248281
Boekomslag voor ISBN: 9789402712520


Boekn ©