Masterclass Belgische bieren
Bier is in. Er worden volop brouwerijen geopend en nieuwe bieren gelanceerd. Meer dan andere landen kan België bogen op een diepgewortelde, authentieke en inmiddels door Unesco erkende biercultuur. Vol passie hanteren de bierbrouwers vaak eeuwenoude, unieke brouwwijzen, waardoor we tot op de dag van vandaag kunnen genieten van een verfrissend Vlaams roodbruin bier, een sterk blond bier, een malse geuze of verrassende innovaties.
In dit bijzondere boek vol prachtige foto’s vind je alles wat je wil weten over het vloeibare goud. Hoe en waar is het ooit ontstaan? Hoe gaat dat brouwen precies in zijn werk? Hoe kun je bier het beste bewaren en uitschenken? Bovendien krijg je in dit boek uitgebreid culinair bieradvies: welk bier combineert het best met welk gerecht? Van een Rodenbach Grand Cru, Urthel Samaranth, Brugge Tripel tot een Cornet Smoked, Oude Geuze Boon en meer…
Mocht je na het lezen nog niet genoeg ondergedompeld zijn in de wondere wereld van het bier, dan staan er achter in het boek nog een aantal originele bezoektips aan Belgische brouwerijen, proeflokalen, een trappistenbrouwerij net over de grens en fantastische fietstochten die je door het Vlaamse bierlandschap voeren.
Kortom, een ‘masterclass’ voor elke bierliefhebber en een meesterlijke cadeautip!
Auteur | | Swinkels |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |