Langs de wijngaarden van Italië
Wel eens gehoord van de nerello mascalese? Deze autochtone druif heeft zijn oorsprong op Sicilië en groeit alleen op de vulkanische gronden van de Etna. Italië heeft bijna vierhonderd autochtone druiven die meestal alleen in bepaalde wijnstreken groeien. De afgelopen jaren is de belangstelling voor de wijn van autochtone druiven toegenomen. Dat was net op tijd, want een aantal stond op het punt van uitsterven. Van deze druiven worden bijzondere wijnen gemaakt.
Italiaanse wijnen hebben een heel eigen karakter. Het is deze eigenheid, of tipicitá zoals de Italianen zelf zeggen, die de wijn vaak zo uniek en authentiek maakt.
Het enorme en gevarieerde aanbod aan wijn en de onoverzichtelijke indeling in DOCG's, DOC's en IGT's maakt van Italië een lastig wijnland. In dit boek schrijft Marie Florence van Es uitgebreid over Italiaanse wijn. Alle wijnstreken, waar soms al duizenden jaren wijn wordt gemaakt, komen aan bod. Na deze tocht door Italië begrijp je meer van Italiaanse wijn en zul je er nog meer van genieten.
Marie Florence van Es studeerde Italiaans en Rechten en werkte als diplomaat een aantal jaren in Rome. In de loop der jaren is ze gefascineerd geraakt door Italiaanse wijn. Vooral wijn die is gemaakt van typisch Italiaanse druiven heeft haar bijzondere belangstelling. Zij heeft zich op dit gebied tot expert ontwikkeld, ook door het volgen van de opleiding tot Italiaans sommelier bij de Associazione Italiana Sommeliers (AIS). In dit boek komt haar kennis van en liefde voor Italië met zijn unieke wijnen tot uiting.
Italiaanse wijnen hebben een heel eigen karakter. Het is deze eigenheid, of tipicitá zoals de Italianen zelf zeggen, die de wijn vaak zo uniek en authentiek maakt.
Het enorme en gevarieerde aanbod aan wijn en de onoverzichtelijke indeling in DOCG's, DOC's en IGT's maakt van Italië een lastig wijnland. In dit boek schrijft Marie Florence van Es uitgebreid over Italiaanse wijn. Alle wijnstreken, waar soms al duizenden jaren wijn wordt gemaakt, komen aan bod. Na deze tocht door Italië begrijp je meer van Italiaanse wijn en zul je er nog meer van genieten.
Marie Florence van Es studeerde Italiaans en Rechten en werkte als diplomaat een aantal jaren in Rome. In de loop der jaren is ze gefascineerd geraakt door Italiaanse wijn. Vooral wijn die is gemaakt van typisch Italiaanse druiven heeft haar bijzondere belangstelling. Zij heeft zich op dit gebied tot expert ontwikkeld, ook door het volgen van de opleiding tot Italiaans sommelier bij de Associazione Italiana Sommeliers (AIS). In dit boek komt haar kennis van en liefde voor Italië met zijn unieke wijnen tot uiting.
Auteur | | Marie-Florence van Es |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |