Op zoek naar vitale voeding
Dit is het eerste en tot nog toe enige boek in dit genre en bedoeld voor iedereen die iets met voeding heeft. Feitelijk iedereen dus.
Chefkok Jonnie Boer van de Librije in Zwolle, Michelinsterren restaurant en promotor van biologische voeding, schreef in een helder en pakkend voorwoord het belang van de zoektocht naar vitale voeding om de smaak. Zijn slotzin: 'Hopelijk helpt dit boek en komen we in de toekomst steeds meer smaakvolle, mooie en gezonde producten tegen'.
Naast het algemeen erkende verschil tussen bio en het bio op het gebied van residuen van pesticiden, maken de onderzoekers op kleurrijke wijze duidelijk dat er meer is.
Zij verklaren, op ongebruikelijke wijze, hoe subtiele lichtmeting biofotonen-onderzoek een duidelijk beeld schept van de innerlijke coherentie van voedsel wat weer een product is van zijn groei history.
In het boek onderzoekt men o.a. planten, zaden, wortels, tomatenpuree en eidooiers.
De consument krijgt een helder beeld van o.a. teeltmethoden en de directe invloed op de (innerlijke) kwaliteit en vitaliteit van ons voedsel. Het boek belicht de verschillen tussen de gangbare en biologisch geteelde producten, bemestingmethoden in relatie tot kwaliteit en verhoudingen qua inhoudsstoffen.
Het is een boek dat door zijn frisse lay-out direct uitnodigt tot meer lezen. Doorbladerend geeft een kleurrijk geheel gelijk een indruk waar het in dit boek om gaat, namelijk de kwaliteit van ons voedsel. Waar liggen de parameters en kwaliteitsaspecten als je gangbaar voedsel met biologisch en biologisch-dynamisch geproduceerd voedsel met elkaar wilt vergelijken.
Het boek is met natuurlijke inkten gedrukt op ecologisch papier. De organische geur, die je al bladerend tegemoet komt, nodigt alleen maar uit tot nog meer bladeren, lezen en ontdekken!
Auteur | | Jurgen Strube |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Wetenschap & Natuur |