Het Grote Frietboek
Wie heeft het frietje uitgevonden? Waren het de Fransen, de Belgen of misschien wel een vrome Spaanse? Hoe komt het dat zo'n lekkere zak patat bij ons de populairste snack is? En waarom mag frietsaus eigenlijk geen mayonaise heten? Het Grote Frietboek geeft antwoord. Over friet en gastronomie gaat het, de geheime adresjes van BN'ers en over 'bio-friet'.
Eindelijk is er een - Nederlands - standaardwerk over een snack die geliefd is in alle lagen van de bevolking. Of je nu minister-president bent, student of sterrenkok, we houden allemaal op z'n tijd van goudgele, versgebakken patat.
Het Grote Frietboek - met baktips van onze eigen friturist Cas Spijkers - is er voor liefhebbers van de Nijmeegse 'friet-waterfiets', het Limburgse frietje 'ALA' en de Rotterdamse 'kapsalon'. Eigenlijk voor iedereen die van friet houdt - mét of zonder.
Eindelijk is er een - Nederlands - standaardwerk over een snack die geliefd is in alle lagen van de bevolking. Of je nu minister-president bent, student of sterrenkok, we houden allemaal op z'n tijd van goudgele, versgebakken patat.
Het Grote Frietboek - met baktips van onze eigen friturist Cas Spijkers - is er voor liefhebbers van de Nijmeegse 'friet-waterfiets', het Limburgse frietje 'ALA' en de Rotterdamse 'kapsalon'. Eigenlijk voor iedereen die van friet houdt - mét of zonder.
Auteur | | Ellen Scholtens |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |