Wilder koken — Lentekruiden
Volume 1 van Wilder koken – Lentekruiden is een toegepaste botanie. Een flora voor praktische doeleinden, voornamelijk van culinaire aard. Dit eerste deel focust op 24 vaak voorkomende, relatief gemakkelijk te herkennen wilde planten die je vanaf de lente kan vinden.
Wilder koken – Lentekruiden is een praktische gids om inzicht te krijgen in hoe een wilde plant proeft, hoe je die kan verwerken en er meer en spannendere gerechten mee kan maken. Je leert planten uit de natuur kennen als volwaardige groente of kruid die je vanaf vandaag met zelfvertrouwen kan gebruiken in de keuken.
Auteur Natalie Schrauwen is het opperhoofd van ELDER Lab en van kombuchabrouwerij BRON. Liefst van al speelt en experimenteert ze met eten tot de gensters er af vliegen. Ze denkt na en schrijft over eten, brouwt kombucha en andere fermenten voor restaurants met een fantastisch team, en doceert over wildpluk, houtvuurkoken en fermentatie. De natuur en wetenschap zijn haar grootste bronnen van inspiratie.
Praktische info
Formaat: 16 x 24,5 cm
Aantal pagina’s: 352
Afwerking: hardcover met halve linnen band en matzwarte folie
Teksten, recepten en foto’s
Natalie Schrauwen van ELDER
Vormgeving, productie en redactie
Sarah Schrauwen en Mathieu Vancamp van doublebill.design
Gedrukt door L.capitan en gebonden door Brepols
Papier van Antalis (Nautilus Classic White) en Papyrus (Rainbow Violet)
Lettertypes van HVD Fonts (Pluto) en Phil’s Fonts (FreightText)
Uitgegeven in eigen beheer door ELDER
Auteur | | Natalie Schrauwen |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Wetenschap & Natuur |