Vertel Menu
Al vanaf zijn vroege jeugd legde Rudy Becker verzamelingen aan. Toen waren dat nog speldjes, sleutelhangers en sigarenbandjes. Na het overlijden van zijn oma kwam er een schoenendoos met gelegenheidsmenukaarten boven water. De oudste kaart waarop zijn familienaam prijkte, was er een uit 1903.
Zijn overgrootvader, Philip Carl Becker, die kok en restauranteigenaar was, begon met het sparen van gelegenheidsmenukaarten. Zijn zoon, de opa van de schrijver, Rudolph Joseph Becker, ook kok, nam die hobby van hem over. Evenals zijn vader Johannes Philippus Josephus Becker, die op zijn beurt de verzameling aan de schrijver van dit boek heeft overgedragen.
Gaandeweg werd het sparen van gelegenheidsmenukaarten zijn passie. De kaarten moesten, het liefst, zo bijzonder mogelijk zijn. Oud (tot heden is de oudste een kaart uit 1855), opvallend, vrolijk, imposant, indrukwekkend, mooi van vorm, vervaardigd voor een speciale maaltijd of gebeurtenis etc. Elke gelegenheidsmenukaart heeft zijn eigen verhaal of herinnering. De 3000 kaarten zijn allemaal gecatalogiseerd. Elke kaart is ondergebracht in een rubriek. De collectie telt 20 rubrieken.
In dit boek heeft Rudy Becker uit zijn verzameling van inmiddels rond de drieduizend gelegenheidsmenukaarten een selectie gemaakt van kaarten met een bijzonder verhaal of onderwerp. Talrijke illustraties verfraaien het boekwerk.
Een boeiende reis door de historie aan de hand van gelegenheidsmenukaarten.
Zijn overgrootvader, Philip Carl Becker, die kok en restauranteigenaar was, begon met het sparen van gelegenheidsmenukaarten. Zijn zoon, de opa van de schrijver, Rudolph Joseph Becker, ook kok, nam die hobby van hem over. Evenals zijn vader Johannes Philippus Josephus Becker, die op zijn beurt de verzameling aan de schrijver van dit boek heeft overgedragen.
Gaandeweg werd het sparen van gelegenheidsmenukaarten zijn passie. De kaarten moesten, het liefst, zo bijzonder mogelijk zijn. Oud (tot heden is de oudste een kaart uit 1855), opvallend, vrolijk, imposant, indrukwekkend, mooi van vorm, vervaardigd voor een speciale maaltijd of gebeurtenis etc. Elke gelegenheidsmenukaart heeft zijn eigen verhaal of herinnering. De 3000 kaarten zijn allemaal gecatalogiseerd. Elke kaart is ondergebracht in een rubriek. De collectie telt 20 rubrieken.
In dit boek heeft Rudy Becker uit zijn verzameling van inmiddels rond de drieduizend gelegenheidsmenukaarten een selectie gemaakt van kaarten met een bijzonder verhaal of onderwerp. Talrijke illustraties verfraaien het boekwerk.
Een boeiende reis door de historie aan de hand van gelegenheidsmenukaarten.
Auteur | | Rudy Becker |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kunst & Fotografie |