Wijn van eigen bodem
Ontdek de lekkerste Nederlandse wijnen met Mariëlla Beukers en Irene de Vette
Groente en fruit uit eigen tuin, eieren en kaas van de boer om de hoek, vlees van een varken of koe dat in de directe omgeving is opgegroeid: steeds meer mensen zijn bewust bezig met 'lokaal' eten en drinken.
In deze trend past ook een glas wijn van Nederlandse bodem! Mariëlla Beukers en Irene de Vette verzamelden alles wat je altijd al wilde weten over Nederlandse wijn. Ze vertellen niet alleen hoe dat mogelijk is, wijn maken in Nederland, maar ook wat je ervan mag verwachten, waar je het bij kunt schenken en waar je het kunt kopen. Je leest over de komst van de eerste 'moderne' wijngaarden rond 1970, speciaal ontwikkelde druivenrassen en toprestaurants met Nederlandse wijnen op de kaart.
In veertien interviews komen de specialisten aan het woord: wijnboeren, sommeliers, chefs en een webwinkelier bijvoorbeeld. En natuurlijk geven ze een aantal heerlijke (streek)recepten, zodat je ook zelf aan de slag kunt met wijn uit Nederland.
Uit het voorwoord door Onno Kleyn:
"...mijn motto 'door kennis meer genoegen' indachtig is dit boek de perfecte leidraad om in dat nieuwe, eigene, Nederlandse te duiken. Schenk maar in!"
Over de auteurs:
Vinologe en historica Mariëlla Beukers (1963) publiceert opvallend nieuws uit de wijnwereld, verslagen van wijnreizen, proeverijen én artikelen over wijngeschiedenis. Ze schrijft ook voor Bouillon, Perswijn, Leven! en WINELIFE.
Irene de Vette (1981) is o.a. culinair journalist en sommelier. Haar werk was onder meer te lezen op/in SpecialBite, nrc.next, The Boston Globe, WINELIFE en de Wijnalmanak.
Over dit boek is een speciale website in de lucht: www.wijnvaneigenbodem.com. Ook zijn Irene en Mariëlla een facebookpagina Wijn van eigen bodem gestart, waarop de making of van het boek te volgen is en diverse interessante foto's en filmpjes over Nederlandse wijn zijn te bekijken.
Groente en fruit uit eigen tuin, eieren en kaas van de boer om de hoek, vlees van een varken of koe dat in de directe omgeving is opgegroeid: steeds meer mensen zijn bewust bezig met 'lokaal' eten en drinken.
In deze trend past ook een glas wijn van Nederlandse bodem! Mariëlla Beukers en Irene de Vette verzamelden alles wat je altijd al wilde weten over Nederlandse wijn. Ze vertellen niet alleen hoe dat mogelijk is, wijn maken in Nederland, maar ook wat je ervan mag verwachten, waar je het bij kunt schenken en waar je het kunt kopen. Je leest over de komst van de eerste 'moderne' wijngaarden rond 1970, speciaal ontwikkelde druivenrassen en toprestaurants met Nederlandse wijnen op de kaart.
In veertien interviews komen de specialisten aan het woord: wijnboeren, sommeliers, chefs en een webwinkelier bijvoorbeeld. En natuurlijk geven ze een aantal heerlijke (streek)recepten, zodat je ook zelf aan de slag kunt met wijn uit Nederland.
Uit het voorwoord door Onno Kleyn:
"...mijn motto 'door kennis meer genoegen' indachtig is dit boek de perfecte leidraad om in dat nieuwe, eigene, Nederlandse te duiken. Schenk maar in!"
Over de auteurs:
Vinologe en historica Mariëlla Beukers (1963) publiceert opvallend nieuws uit de wijnwereld, verslagen van wijnreizen, proeverijen én artikelen over wijngeschiedenis. Ze schrijft ook voor Bouillon, Perswijn, Leven! en WINELIFE.
Irene de Vette (1981) is o.a. culinair journalist en sommelier. Haar werk was onder meer te lezen op/in SpecialBite, nrc.next, The Boston Globe, WINELIFE en de Wijnalmanak.
Over dit boek is een speciale website in de lucht: www.wijnvaneigenbodem.com. Ook zijn Irene en Mariëlla een facebookpagina Wijn van eigen bodem gestart, waarop de making of van het boek te volgen is en diverse interessante foto's en filmpjes over Nederlandse wijn zijn te bekijken.
Auteur | | Mariëlla Beukers |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |