Nederlandse streekgerechten en wetenswaardigheden - Friese pot

Nederlandse streekgerechten en wetenswaardigheden - Friese pot

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken. Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediƫnten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Friese gerechten en lekkernijen als drabbelkoeken, snorrepotsje en suikerbrood. In Friese pot worden de Friese keukengeheimen prijsgegeven.

Auteur | nvt
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789056152222
Boekomslag voor ISBN: 9789055133031
Boekomslag voor ISBN: 9789056157562
Boekomslag voor ISBN: 9789055138449
Boekomslag voor ISBN: 9789054267867
Boekomslag voor ISBN: 9789460971969


Boekn ©