Parsi
De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven
als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen)
uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw
in het westen van India waardoor een rijke culinaire
interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van
St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met
dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken
waarmee Talati is grootgebracht.
Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerecht
met linzen en groenten als aubergines, spinazie en
pompoen. Of ontdek de enorme variatie in eiergerechten
als gebakken ei op spicy tomaten of op ‘rijst
van gisteren’. Parsi zijn dol op vlees- en visgerechten
maar de keuken biedt ook een keur aan vegetarische
schotels als aubergines gestoofd in kokosmelk &
korianderchutney.
Ontdek heerlijke pickles van mango en fenegriek
of maak de mooiste salades uit de Parsikeuken:
rammenas met komkommer & granaatappel of
van wortel, maïs & paneer. Maak je eigen specerijenmengsels
als sambhal masala of ghee, yogurt en
paneer. Met Parsi heb je een bijzonder kookboek in
handen waarin je ontdekt dat de deze keuken zich
wezenlijk onderscheidt van de Indiase.
Auteur | | Farokh Talati |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |