Authentieke Belgische cafés
Dit boek is een ode aan de authentieke bruine cafés in België, aan de cafébazen en -bazinnen die er achter de toog staan, en aan de stamgasten die er hun pintjes komen drinken. Het is ook een pleidooi om zorgzaam om te springen met het Belgische café-erfgoed; we beschouwen de cafés immers al veel te lang als vanzelfsprekend, waardoor ze erg kwetsbaar zijn geworden, ondanks hun belang voor de gemeenschap en de cultuurgeschiedenis.
Food writer, fotograaf en vormgever Regula Ysewijn is de vrouw achter de blog Miss Foodwise, en de auteur van 'Pride and Pudding, De geschiedenis van de Britse pudding'. Ze is een echte Anglofiel met Londen als regelmatige uitvalsbasis, maar ze koestert ook haar Belgische roots.
Voor dit boek bezocht Regula 45 traditionele cafés, van het oudste café van het land (geopend in 1515) tot het café van Juliette, die met haar 96 jaar België's oudste cafémadam is, en van cafés met prachtige art-deco-interieurs tot cafés waar nog 'spaarkaskes' aan de muur hangen. Overal sprak Regula met de cafébazen en -bazinnen of met de stamgasten die mee de ziel vormen van hun kroeg, en ze bracht dit alles met veel liefde prachtig in beeld.
Food writer, fotograaf en vormgever Regula Ysewijn is de vrouw achter de blog Miss Foodwise, en de auteur van 'Pride and Pudding, De geschiedenis van de Britse pudding'. Ze is een echte Anglofiel met Londen als regelmatige uitvalsbasis, maar ze koestert ook haar Belgische roots.
Voor dit boek bezocht Regula 45 traditionele cafés, van het oudste café van het land (geopend in 1515) tot het café van Juliette, die met haar 96 jaar België's oudste cafémadam is, en van cafés met prachtige art-deco-interieurs tot cafés waar nog 'spaarkaskes' aan de muur hangen. Overal sprak Regula met de cafébazen en -bazinnen of met de stamgasten die mee de ziel vormen van hun kroeg, en ze bracht dit alles met veel liefde prachtig in beeld.
Auteur | | Regula Ysewijn |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |