Hitte

Hitte

Bill Buford, de bekende schrijver van de hilarische bestseller Tussen het tuig, doet in Hitte een min-stens zo onthullend verslag van zijn ervaringen in de keuken van restaurant Babbo in Manhattan van de flamboyante topkok Mario Batali. Aanvankelijk ondergaat Buford de keuken als een ‘culinair strafkamp’, maar hij houdt stug vol en Batali brengt hem in drie jaar tijd de kneepjes van het vak bij. Gaandeweg raakt Buford steeds meer gefascineerd door de culturele achtergrond van de Italiaanse gerechten en kookmethodes. Hij besluit in het voetspoor van Batali zelf naar Italië te gaan als ‘voedseldetective’ en om te leren tradi-tioneel eenvoudig eten te bereiden in een trattoria, waar tien achtereenvolgende generaties vrouwen op de klassieke manier pasta maken.

Buford rondt zijn leerjaren af bij een ander luisterrijk figuur: de befaamde Toscaanse slager Dario Cecchini, die zijn vermaarde renaissancegerechten bereidt onder het citeren van Dante’s Inferno.

Hitte, met veel zelfspot en humor geschreven, is een serie portretten – niet alleen van de topkok Mario Batali en de slager Dario Cecchini, maar ook van het restaurantwezen zelf en de mensen die achter de schermen werken, in de hitte. Hitte is bovendien een lofzang op de Italiaanse keuken.

‘Geweldige culinaire schrijfkunst. Dit is een prachtig en hoogst amusant boek.’ – Publishers weekly

‘Buford geeft een subliem en gedetailleerd beeld van het leven in de keuken


Auteur | Bill Buford
Taal | Nederlands
Type | E-book
Categorie | Technologie & Bouwkunde

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789029073936
Boekomslag voor ISBN: 9789029094283
Boekomslag voor ISBN: 9789029028455
Boekomslag voor ISBN: 9789000364152
Boekomslag voor ISBN: 9780099464433


Boekn ©