Slimmer eten
Wat staat op verpakkingen van
voedingswaren? Wat beloven producenten,
en maken ze hun beloftes waar? Wat is de échte
voedingswaarde van een energiereep? Hoe gezond
is een kant-en-klare maaltijd? En wat betekent een
verlaagd zoutgehalte eigenlijk? Journalist Frank
Willemse pluisde de verpakkingen van duizenden in
de supermarkt verkrijgbare voedingsmiddelen uit en
kwam tot ontstellende conclusies. Van voedingswaarde
tot vetgehalte, van de hoeveelheid zout en vezels tot
de vitamines, mineralen, additieven en kleurstoffen,
kortom, van elk product wordt de samenstelling uit
de doeken gedaan en wordt bekeken of het de normen
van de World Health Organization bereikt. Het wordt
een handige uitgave en een interessante gids om beter,
slimmer, voordeliger en vooral gezonder boodschappen
te doen!
voedingswaren? Wat beloven producenten,
en maken ze hun beloftes waar? Wat is de échte
voedingswaarde van een energiereep? Hoe gezond
is een kant-en-klare maaltijd? En wat betekent een
verlaagd zoutgehalte eigenlijk? Journalist Frank
Willemse pluisde de verpakkingen van duizenden in
de supermarkt verkrijgbare voedingsmiddelen uit en
kwam tot ontstellende conclusies. Van voedingswaarde
tot vetgehalte, van de hoeveelheid zout en vezels tot
de vitamines, mineralen, additieven en kleurstoffen,
kortom, van elk product wordt de samenstelling uit
de doeken gedaan en wordt bekeken of het de normen
van de World Health Organization bereikt. Het wordt
een handige uitgave en een interessante gids om beter,
slimmer, voordeliger en vooral gezonder boodschappen
te doen!
Auteur | | Frank Willemse |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |