De Eerlijke Keuken Anno 1785
De eerlijke keuken anno 1785
Kookhistorie staat de laatste jaren volop in de belangstelling. En terecht: Nederland kan terugkijken op een rijke culinaire geschiedenis.
"Zo komen we al snel tot de ontdekking dat de Lage Landen op culinair gebied heel wat meer hebben voortgebracht dan alleen maar lepelkost zoals erwtensnert en boerenkool met worst.
De eerlijke keuken anno 1785 is hier een mooi voorbeeld van. Dit boek geeft een bloemlezing van handgeschreven recepten rondom de Franse tijd. Die recepten zijn aan het eind van
de 18de eeuw opgetekend door twee dames van goede Limburgse komaf: moeder en dochter
De Milly.
Diëtiste en neerlandica Marleen Willebrands ontcijferde het handschrift en bewerkte alle recepten voor de lekkerbek van nu. Niet alleen de hedendaagse toebereiding van deze ruim 200 jaar oude recepten vinden we erin terug, maar ook veel wetenswaardige informatie over de manier van koken en serveren, en de herkomst van ingrediënten.
Zo maken we een fraai geïllustreerde culinaire reis in de tijd, om volop te genieten van allerlei confituren en gedekte pasteien, van smoddervis en stokvistaart, nonnenscheetjes, letterkoekjes en Rommedoetaart. Het komt allemaal terug op uw tafel!
"
Kookhistorie staat de laatste jaren volop in de belangstelling. En terecht: Nederland kan terugkijken op een rijke culinaire geschiedenis.
"Zo komen we al snel tot de ontdekking dat de Lage Landen op culinair gebied heel wat meer hebben voortgebracht dan alleen maar lepelkost zoals erwtensnert en boerenkool met worst.
De eerlijke keuken anno 1785 is hier een mooi voorbeeld van. Dit boek geeft een bloemlezing van handgeschreven recepten rondom de Franse tijd. Die recepten zijn aan het eind van
de 18de eeuw opgetekend door twee dames van goede Limburgse komaf: moeder en dochter
De Milly.
Diëtiste en neerlandica Marleen Willebrands ontcijferde het handschrift en bewerkte alle recepten voor de lekkerbek van nu. Niet alleen de hedendaagse toebereiding van deze ruim 200 jaar oude recepten vinden we erin terug, maar ook veel wetenswaardige informatie over de manier van koken en serveren, en de herkomst van ingrediënten.
Zo maken we een fraai geïllustreerde culinaire reis in de tijd, om volop te genieten van allerlei confituren en gedekte pasteien, van smoddervis en stokvistaart, nonnenscheetjes, letterkoekjes en Rommedoetaart. Het komt allemaal terug op uw tafel!
"
Auteur | | M. Willebrands |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |