Slachtpaspoort
In het boek Slachtpaspoort onderzoeken we doormiddel van fotografie, persoonlijke verhalen, achtergrondinformatie én recepten hoe het is om een dier te slachten. Een boek met een kritische blik dat zonder opgeheven vingertje vragen oproept. Een boek dat jou zelf laat bepalen of je vlees of vis wilt eten. En wanneer je het besluit te eten, recepten geeft én uitlegt hoe er zo min mogelijk weggegooid hoeft te worden.
Sommige foto’s tonen de ongemakkelijke aspecten van de slacht. Het boek is zo ontworpen dat de meest confronterende foto’s achter dichtgevouwen pagina’s zitten. Met het mes dat je bij het boek krijgt kun je zelf die pagina’s opensnijden. Je kunt dus je eigen boek gaan slachten. Aan jou de keuze of je de confrontatie aan wilt gaan.
Met een voorwoord van Arnon Grunberg!
De dieren in het boek: garnaal, kreeft, ansjovis, kip, lam, oester, mossel, kokkel, varken, zalm, eend, schol en koe.
Slachtpaspoort is gedrukt in een beperkte oplage, wees er dus snel bij!
De prijs is inclusief verzendkosten binnen Nederland.
---
Over Slachtpaspoort
Is het niet vreemd dat je in de supermarkt vlees of vis koopt en niet echt weet wat daar allemaal aan vooraf is gegaan? Zouden we het misschien zelfs liever niet willen weten? In ieder geval hebben we het er zelden over: Als je vlees wilt eten, moet daar een dier voor gedood worden.
Met deze gedachte zijn wij, David en Tim (beiden fotograaf) en Daniël (grafisch ontwerper) zo’n drie jaar geleden begonnen met ons Slachtpaspoort. Een project waarvoor we de confrontatie zijn aangegaan en hebben besloten alleen nog de dieren te eten die we zelf een keer geslacht hebben.
Na een aantal maanden geen vlees te hebben gegeten zijn we klein begonnen, met de noordzeegarnaal. Daarna zijn we met verschillende boeren, slachters, vissers en een jager aan de slag gegaan.
Sommige foto’s tonen de ongemakkelijke aspecten van de slacht. Het boek is zo ontworpen dat de meest confronterende foto’s achter dichtgevouwen pagina’s zitten. Met het mes dat je bij het boek krijgt kun je zelf die pagina’s opensnijden. Je kunt dus je eigen boek gaan slachten. Aan jou de keuze of je de confrontatie aan wilt gaan.
Met een voorwoord van Arnon Grunberg!
De dieren in het boek: garnaal, kreeft, ansjovis, kip, lam, oester, mossel, kokkel, varken, zalm, eend, schol en koe.
Slachtpaspoort is gedrukt in een beperkte oplage, wees er dus snel bij!
De prijs is inclusief verzendkosten binnen Nederland.
---
Over Slachtpaspoort
Is het niet vreemd dat je in de supermarkt vlees of vis koopt en niet echt weet wat daar allemaal aan vooraf is gegaan? Zouden we het misschien zelfs liever niet willen weten? In ieder geval hebben we het er zelden over: Als je vlees wilt eten, moet daar een dier voor gedood worden.
Met deze gedachte zijn wij, David en Tim (beiden fotograaf) en Daniël (grafisch ontwerper) zo’n drie jaar geleden begonnen met ons Slachtpaspoort. Een project waarvoor we de confrontatie zijn aangegaan en hebben besloten alleen nog de dieren te eten die we zelf een keer geslacht hebben.
Na een aantal maanden geen vlees te hebben gegeten zijn we klein begonnen, met de noordzeegarnaal. Daarna zijn we met verschillende boeren, slachters, vissers en een jager aan de slag gegaan.
Auteur | | Daniël Gravemaker, David de Jong, Tim Stet |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | |